Kamer vraagt opnieuw om Deltaplan Zoetwater en Waterkwaliteit

Kamer vraagt opnieuw om Deltaplan Zoetwater en Waterkwaliteit

10 september 2015

Gisteravond vergaderde de Tweede Kamer met minister Schultz- Van Haegen (IenM, VVD) over het dossier water in den brede. Het debat was een vervolg op een AO vlak voor het zomerreces. In een kort overleg werden slechts drie moties ingediend door Kamerleden Geurts (CDA), Hachchi (D66) en Jacobi (PvdA).

De Kamerleden Hachchi en Jacobi maakten zich, niet voor de eerste keer, zorgen of de doelen uit de Kaderrichtlijn Water wel worden gehaald. Jacobi diende daar ooit al een motie over in waarin zij vroeg om een Deltaplan Zoetwater en Waterkwaliteit met een samenhangende aanpak en onafhankelijke regie voor waterkwaliteit en voldoende zoetwater. Gisteren verzocht ze, samen met haar collega van D66, Schultz om opvolging te geven aan die motie en daarbij de aanbevelingen van het PBL, de Europese Commissie en de Adviescommissie Water op dit terrein te betrekken.

De minister vroeg de indieners om de motie voorlopig aan te houden. Zij is op dit moment al met de waterpartners (provincies, gemeenten, waterschappen) bezig om de opgave en eventuele maatregelen in kaart te brengen. Als dat gebeurd is wil Schultz het maatregelenpakket met de Kamer bespreken.

Over twee weken wordt over de moties gestemd.