Impuls voor Almeerse sport


10 september 2015

Impuls voor Almeerse sport

2 projecten toegekend in kader van 'Sportimpuls'

Voetbal op grasveld

Een mooie impuls voor de breedtesport in Almere! Twee Almeerse projecten, die waren ingediend in het kader van de landelijke subsidieregeling Sportimpuls, zijn door het Ministerie van VWS toegekend. Het gaat om de projecten `Scoren met gezondheid' en 'Sporten is super COOL'. De totale hoogte
van de subsidieaanvragen is EUR 190.000. De projecten kennen een looptijd van 2 jaar en worden uitgevoerd door samenwerking tussen verschillende Almeerse (sport)organisaties.

Het project `Scoren met gezondheid' (EUR 90.000) is aangevraagd door Sporting Almere. Er wordt in dit project nauwe samengewerkt met Voetbalcity, het Leger des Heils, de penitentiare inrichting, Tractio, Sport Advies Nederland, AVA '81 en Sportservice Flevoland. Het project stelt tientallen
kwetsbare, bewegingsarme clienten, in staat om hen kennis te laten maken met de diverse sporten. De clienten vallen onder de zorg van de hierboven genoemde zorgpartners.

'Sporten is super COOL' (EUR 100.000) richt zich op mensen met een beperking. De aanvraag is een samenwerking tussen de Almeerse Schaatsvereniging, AVA '81, dartsbond Almere, Trim Slim, Triade, Vitree, Passend Onderwijs, de VMCA en Sportservice Flevoland. Het doel van `Sporten is super COOL!'
is de structurele sportdeelname van de doelgroep te vergroten en de participatie in de maatschappij te versterken.

De subsidie is toegekend voor een periode van 2 jaar. Bij de projecten is nagedacht over de borging na de subsidieperiode, zodat de projecten een structureel karakter krijgen en binnen het beleid van de organisaties worden opgenomen.

De toekenning is een mooie impuls voor de Almeerse sport. In de voorgaande jaren zijn er ook diverse projecten in Almere toegekend, waarmee de totaal toegekende subsidie nu ruim EUR 650.000 bedraagt.

De afdeling Sportbedrijf van de gemeente Almere is enthousiast over de toekenning van de projecten. De projecten sluiten goed aan bij de ambities die zijn opgesteld in de sportnota `Almere, sportieve stad'.