Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Samenwerken aan verb..


In de Peel wonen en werken het hele jaar door duizenden buitenlandse werknemers. In het verleden zijn er misstanden geconstateerd. Instanties in de 6 Peelgemeenten werken samen om dit tegen te gaan.

Misstanden tegengaan

De buitenlandse werknemers werken bij een uitzendbureau, rechtstreeks bij een werkgever of als ZZP'er. In heel Nederland -en dus ook in Peelland- zijn in het verleden misstanden geconstateerd met betrekking tot bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden, uitbuiting, fraude en huisvesting van deze
mensen. Diverse instanties, die al actief zijn met het tegengaan hiervan, gaan het komend jaar actief samenwerken in een breed project om de omstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren.

Gemeenten in de Peel en partners

De werkwijze is hetzelfde als van het Helmond Interventieteam (HIT), zie www.helmond.nl/hit. Het projectgebied betreft de zes Peelgemeentes: Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Deelnemende partners naast de gemeentes zijn: Belastingdienst, Inspectie van ministerie van
Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), Sociale Verzekeringsbank, OM en Politie. Het RCF Kenniscentrum Handhaving ondersteunt het project.