Pro forma zaak dode man Costerlaan Zeist


10 september 2015 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

In de zaak van de dode man die op 3 juni 2015 werd gevonden in een hotel aan de Costerlaan in Zeist, staat op 17 september 2015 een 26-jarige verdachte pro forma op zitting. Hij wordt verdacht van doodslag, twee maal poging doodslag, carjacking en wapenbezit.

De man werd op 2 juni aangehouden in Leusden na een achtervolging door de politie. Samen met een medeverdachte, die nog altijd voortvluchtig is, had hij eerder die avond een vrouw in Zeist beroofd van haar auto. De twee vluchtten in de auto van de vrouw nadat er in het hotel in Zeist schoten
waren gevallen, waarbij een persoon kwam te overlijden en twee anderen gewond raakten. Deze twee gewonden werden in de avond van 2 juni afgezet bij twee ziekenhuizen in de regio.

De dag daarna werd het dodelijke slachtoffer aangetroffen en werd het verband duidelijk tussen het schieten in het hotel, de wegrennende mannen die de avond ervoor waren gezien in Zeist, de carjacking vlakbij het hotel en de twee gewonden. Op 2 juni was er een ontmoeting in het hotel tussen
een groep Colombianen en een aantal Fransen. Wat zich daar precies heeft afgespeeld is nog in onderzoek. De Fransman die volgende week voor de rechter staat, wordt ervan verdacht op de Colombianen te hebben geschoten. Hij is daarna, samen met zijn medeverdachte, gevlucht in de auto van de
vrouw. Deze meldde de carjacking gelijk bij de politie die de achtervolging inzette. De auto kon in Leusden tot stilstand worden gebracht en de verdachte werd toen aangehouden. Zijn medeverdachte wist te vluchten.

In totaal zijn vijf personen aangehouden, de Fransman en vier Colombianen. De zaken tegen twee van de vier Colombianen zijn geseponeerd. Zij zijn overgeleverd aan Frankrijk waar zij verdacht worden van andere feiten. De andere twee Colombianen zijn nog wel verdachte in dit onderzoek.

Tijdens de pro forma zitting op donderdag 17 september zal de stand van het onderzoek, eventuele onderzoekswensen en de voorlopige hechtenis aan bod komen. Er is nu nog geen datum voor de inhoudelijke behandeling bepaald.

Deel dit op

*