Gemeente onderzoekt; hoe veilig is Breda?
Geschreven op: 08 september 2015
De Gemeente Breda onderzoekt vanaf 10 september via een enquete hoe inwoners tegen de veiligheid en het wonen in hun buurt aankijken. De uitkomsten worden gebruikt om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten door activiteiten samen met bewoners en organisaties vorm te geven. Deze week
krijgen circa 20.000 Bredase inwoners per post een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Ook in de andere Baroniegemeenten wordt de vragenlijst uitgezet onder nog eens 10.000 inwoners.
Belangrijk is dat er naar voren komt hoe de inwoners denken over de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente en wat zij zelf willen en kunnen doen om dat te verbeteren. Hierdoor kan de gemeente het beleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van inwoners.
De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk van de burgers die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie. De resultaten worden in maart 2016 op de gemeentelijke website gwpubliceerd.
De Gemeente Breda doet met de zogenoemde Gemeentelijke Beleidsmonitor (GBM) en de landelijke Veiligheidsmonitor (VM) tweejaarlijks onderzoek naar woonomgeving, criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Naast leefbaarheid en veiligheid worden ook
vragen gesteld over burgerkracht en verhuisgeneigdheid.
Beide onderzoeken zijn in een vragenlijst ondergebracht. De gemeente gebruikt de uitkomsten ervan om haar veiligheids- en wijkenbeleid samen met bewoners(organisaties) vorm te geven en te evalueren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research en Dimensus Beleidsonderzoek.
De 11 Baroniegemeenten zijn: Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem en Zundert. Elke gemeente krijgt zijn eigen rapport.
Plaats:
Breda
Teteringen
Bavel
Ulvenhout
Prinsenbeek
Publicatiedatum:
08 september 2015