Woudrichem wil Fairtrade Gemeente worden
De gemeente Woudrichem wil zich graag inspannen om een Fairtrade Gemeente te worden.
In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel.
Eerste stap: enquete
De eerste stap is gezet. Deze week schrijft Woudrichem verschillende ondernemers en maatschappelijke organisaties aan om te peilen hoe men tegenover Fairtrade staat, of men bekend is met het begrip en of men Fairtrade-producten inkoopt, verkoopt of gebruikt. En op 26 oktober volgt een
informatieve avond over dit onderwerp in het gemeentehuis. Dan kunnen inwoners, winkeliers, bedrijven en maatschappelijke organisaties kennis maken met de belangrijkste aspecten van Fairtrade.
Werkgroep Fairtrade opgericht
Inmiddels is een werkgroep opgericht van inwoners van Woudrichem die er alles aan gaan doen om de eervolle titel Fairtrade Gemeente voor Woudrichem in de wacht te slepen.
Maandag 7 september stelde wethouder Paula Jorritsma de groep voor aan de pers. Dat gebeurde op de stoep van de Wereldwinkel van Woudrichem, de winkel bij uitstek die zich richt op eerlijke producten voor eerlijke prijzen.
De werkgroepleden zijn Frans Dansen, Jos Korthout en Roy Looij, drie maatschappelijk zeer actieve Woudrichemmers, die ervoor willen zorgen dat de betrokkenheid in Woudrichem bij eerlijke handel steeds groter wordt. Vanuit de gemeente is Esther Ubben lid van de werkgroep.
De werkgroep gaat zorgen voor steeds wisselende campagnes en acties om Fairtrade onder de aandacht te brengen en te stimuleren bij winkeliers, horecazaken, maatschappelijke organisaties, bedrijven.
Het uiteindelijke doel? Meer ruimte maken voor eerlijke handel en Woudrichem laten aanmerken als Fairtrade Gemeente. Natuurlijk doet de gemeente zelf ook mee door bijvoorbeeld Fairtrade koffie en thee te gebruiken.
Op de foto van links naar rechts: Esther Ubben, Frans Dansen, Jos Korthout, Roy Looij en wethouder Paula Jorritsma.