Juli 2015


* Pleegouders gezocht

23 juli 2015

Youke, specialist in opgroeien, zoekt met de campagne `Kies pleegzorg. Kies voor mij.' nieuwe pleeggezinnen. Voor kinderen die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen, wordt wonen in een pleeggezin als beste oplossing gezien. En iedereen met een ruim hart en een stabiel
leven kan pleegouder worden.

* Gratis budgetcursus

23 juli 2015

Staat u continu rood op uw bankrekening? Heeft u altijd een paar niet betaalde rekeningen liggen waar u maar niet van af komt? En heeft u geen spaargeld om bijvoorbeeld een kapotte koelkast te vervangen? Geef u dan op voor de gratis budgetcursus van gemeente Hilversum.

* Dudok Architectuur Centrum gratis te bezoeken

23 juli 2015

Het Dudokjaar is op woensdag 1 juli van start gegaan met de officiele opening van het Dudok Architectuur Centrum (DAC) dat in de kelder van het Raadhuis is gevestigd. Voor wie nog geen tijd heeft gehad om te gaan kijken: het is echt de moeite waard.

* Minder overlast door spoor in de regio

15 juli 2015

Om het toenemend treinverkeer in de regio beter in te laten passen in de stedelijke omgeving gaan de verkeerswethouders van de Regio Gooi en Vechtstreek - Weesp, Bussum, Naarden en Hilversum - onder leiding van Theo Reijn, (regionaal voorzitter van de verkeerswethouders) gezamenlijk
stappen zetten.

* Eerste bewoners nieuwe wijk Anna's Hoeve

09 juli 2015

"Ik zou het zo weer doen, een kavel kopen en zelf een huis bouwen" aldus de eerste bewoner van Anna's Hoeve De heer Verweij.

* Hilversumse coffeeshops krijgen keurmerk

09 juli 2015

Sinds 1 juli hebben de Hilversumse coffeeshops een keurmerk.

* Iedere Hilversummer aan het werk!

09 juli 2015

Dat is het doel van het nieuwe Meerjarenbeleidsplan Participatie, dat woensdag 1 juli aangenomen werd door de gemeenteraad.

* Het Hilversumse Dudokje

02 juli 2015

Ter ere van de viering van 100 jaar Dudok hebben Inke Logtenberg-Steenman (liefhebber patisserie, ex-raadslid en medeoprichter kinderkunstacademie) en Rutger van den Broek (winnaar Heel Holland Bakt 2013, auteur van verschillende bakboeken, Hilversummer en opgegroeid in een Dudokhuis en
-school) het `Dudokje' bedacht en ontwikkeld.

* Een groenere Minckelersstraat

02 juli 2015

De Minckelersstraat ter hoogte van Anna's Hoeve krijgt een groenere uitstraling.

* Anna's Hoeve: start verkoop zes ruime kavels in het najaar

02 juli 2015

De zelfbouwers en hun aannemers zijn druk op Anna's hoeve. Zij bouwen samen aan het eerste buurtje. Sommige huizen zijn bijna klaar, andere moeten nog beginnen.

* Hilversum veiliger volgens geenqueteerden omnibusenquete

02 juli 2015

Uitkomsten omnibusenquete openbare orde en veiligheid.

* Samenwerking gemeente en Tomin

02 juli 2015

Ook de komende jaren gaan de gemeenten in het Gooi samenwerken met Tomingroep.

* Help Hilversum groen te houden!

02 juli 2015

Ook het jonge groen heeft het zwaar deze dagen.

* Fairtrade Gemeente

02 juli 2015

Amsterdam, Utrecht en Eemnes zijn het. Laren, Huizen, Baarn en Bussum willen het worden: een Fairtrade Gemeente. Dan kan een stad als Hilversum toch zeker niet achterblijven?

* Duurzaamheidslening voor VvE's

03 juli 2015

Besparing en meer comfort dankzij de duurzaamheidslening voor VvE's. Een interview met Henk Brouwer "Daar valt niet tegenop te sparen"