De bus, de trein, een OV-chipkaart. Hoe werkt dat eigenlijk? Meldt u..


"We willen weten hoe het openbaar vervoer werkt, want als we straks niet meer met de auto rijden kunnen willen we graag zelfstandig blijven reizen"

De bus, de trein, een OV-chipkaart. Hoe werkt dat eigenlijk? Zou ik in staat zijn het openbaar vervoer (of: het OV) te gebruiken nu ik minder goed ter been ben? Het echtpaar De Ruijter nam op 14 juli deel aan een workshop `Mobiel in het openbaar vervoer' op de Brede School D'n Overkant in
Etten-Leur `. Hier stonden Arriva, Reizigersoverleg Brabant, fysio- en ergotherapeuten klaar met testen en tips om de deelnemers wegwijs te maken in het OV en OV-chipkaart. Ook werden deelnemers geholpen met hoe men dat fysiek en ergonomisch het beste kan aanpakken.

"Goh, de bus is wel heel erg verbeterd"

De deelnemers verbaasden zich over de veranderingen in de moderne bussen. Haltes zijn goed te zien op schermen in de bus. In- en uitstappen is veel makkelijker geworden. Er is plek voor rollators en rolstoelen. Afwijkende stoelbekleding met rode figuurtjes geeft aan waar mensen met een
bewegingsbeperking kunnen gaan zitten. Mocht u toch hulp nodig hebben, dan kunt u dat natuurlijk nog steeds aan de buschauffeurs vragen.

"Dat is dus zo'n bliepding"

Het Reizigersoverleg Brabant kreeg veel complimenten over hun uitleg over het openbaar vervoer en de OV-chipkaart. Met hun hulp vroegen bijna alle deelnemers een gratis OV-Chipkaart aan.

"Oh, door mijn been net iets anders te bewegen gaat het nu veel makkelijker"

Bij de fysiotherapeut en de ergotherapeuten werd praktisch onderzocht hoe mobiel de deelnemers waren. En welke tips en handvatten hen helpen om langer zelfstandig te blijven.

Succes 'Mobiel in het openbaar vervoer' krijgt een vervolg op 15 september

Was u niet in de gelegenheid om de workshop op 14 juli te volgen? Geeft u zich dan op voor de workshop op dinsdag 15 september! U kunt kiezen of u deelneemt aan alle onderdelen of alleen het openbaar vervoer, het fysiotherapiegedeelte en/of het ergotherapiegedeelte.

Meldt u zich wel vooraf even aan?

De workshop is gratis. En als u na de workshop een OV-chipkaart koopt, krijgt u het aankoopbedrag hiervan terug! U hoeft zich alleen voor 12 september 2015 aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar mariette.debruijn@etten-leur.nl of door te bellen naar 0611007028. Geeft u dan uw
contactgegevens, telefoonnummer en voorkeur voor workshops door? Hier kunt u ook terecht voor extra informatie. Grijp snel uw kans, want vol=vol!

Wat, waar, wanneer?

Nog wat praktische informatie op een rijtje:

* Datum: dinsdag 15 september
* Tijd: van 13.00 uur tot 16.30 uur
* Locatie: Wijkgebouw De Linde (Lambertusstraat 7)

Tot slot

Gebruikt u als deelnemer aan de workshop momenteel een loophulpmiddel, breng dat dan zeker mee. Wilt u een OV-chipkaart aankopen? Neemt u dan een geldig identiteitsbewijs en een pasfoto mee.

Als u zelf geen mogelijkheden heeft om naar de workshop te komen, dan kunt u gebruik maken van de Deeltaxi door te bellen naar 0800-0230033. Het vrije reizigerstarief is EUR 1,95 voor de eerste 5 zones; daarna kost het EUR 4,95 per strip of zone.