Een ambachtelijke monumentendag voor het hele gezin!


De voorbereidingen voor de Open Monumentendag zijn in volle gang. Ook dit jaar organiseert de gemeente Schagen met Langedijk en Heerhugowaard een dag voor het hele gezin op 12 september!

Een bijzondere activiteit is de Open dag bij Pronk Restauratie BV aan de Machinestraat 2 in Warmenhuizen. Pronk is als ambachtelijk bouwbedrijf gespecialiseerd in het werk aan monumenten. Tijdens de open dag wordt door vaklieden gewerkt en kunt u als bezoeker het vakmanschap zelf uitproberen.
De vaklieden kunnen u van alles vertellen over diverse projecten. Ook zijn er vele materialen en gereedschappen te zien en te voelen. Kortom, een unieke kans om eens een kijkje te nemen bij een ambachtelijk bedrijf.

In Eenigenburg zijn de deuren van het museum en de kerk geopend. Op zondag zal van 14.00 tot 17.00 uur glazenier Jan Komen een demonstratie geven over hoe glas in lood wordt vervaardigd. Ook kunt een kijkje nemen in het Arbeidershuisje, op 1 van de 3 terpen van Eenigenburg. In het kerkje van
Eenigenburg is van 12.00 tot 14.00 uur een bijzonder muzikaal optreden van Paulus Vis en Hans Stehouwer op de blokfluit en het kerkorgel. Ook in de Oude Ursulakerk in Warmenhuizen is muziek te beluisteren: vanaf 16.00 treedt het Kamer koor uit Amsterdam op. De Historische Vereniging
Harenkarspel laat het thema Ambacht zien aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. Ook in de stad Schagen is uiteraard van alles te doen; neem een kijkje bij de klokkenmaker, in de kerk of museum Vreeburg!

Voorafgaand aan de Open Monumentendag kunt u diverse lezingen bijwonen in de bibliotheken. Meer informatie kunt u vinden in bijgaande folder.

Te downloaden:

* Folder Monumentendag 2015.pdfpdf(5,27 MB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader