Covestro maakt zijn debuut

01-sep-2015

Het voormalige Bayer MaterialScience voortaan juridisch en economisch onafhankelijk

Covestro maakt zijn debuut

o Toonaangevende producent van materialen krijgt nieuwe identiteit o Beursgang verwacht tegen ten laatste midden 2016

Een van `s werelds belangrijkste leveranciers van polymeren heeft een nieuwe identiteit. Vanaf 1 september 2015 zal Bayer MaterialScience actief zijn onder zijn nieuwe naam, Covestro. Het bedrijf is voortaan juridisch en economisch gezien volledig onafhankelijk, maar blijft wel een dochteronderneming van Bayer AG. Bayer wil Covestro medio 2016 naar de beurs brengen en zich volledig op zijn life sciences businesses toeleggen. "Deze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat we wereldwijd sneller, doeltreffender en op een flexibelere manier onze sterktes kunnen uitspelen markt, " liet Patrick Thomas, CEO van Covestro, optekenen. "We kunnen ons voortaan exclusief als een producent van polymeren positioneren waardoor we op een efficientere manier de strijd met de concurrentie kunnen aanbinden."

"Making the world a brighter place"

Covestro krijgt een nieuw, kleurrijk logo en pakt ook uit met een nieuwe visie: "To make the world a brighter place." "Deze visie willen we concreet maken door innovatie te stimuleren en te streven naar groei via rendabele technologieen en producten die voordelig zijn voor de maatschappij en de impact op het milieu zo klein mogelijk houden", voegde Thomas toe.

Covestro levert zijn producten aan sleutelindustrieen wereldwijd. Denk maar aan de auto-, bouw- en de elektronische sector, maar ook aan de meubel-, sport- en textielindustrie. Het bedrijf helpt ook enkele belangrijke uitdagingen van onze tijd aan te pakken, zoals de klimaatverandering, de uitputting van hulpbronnen, de toenemende mobiliteit en verstedelijking, een gestaag groeiende wereldbevolkingen demografische veranderingen.

Veelzijdige producten voor sleutelindustrieen

Het productaanbod omvat grondstoffen voor hoogwaardig polyurethaanschuim dat, in de vorm van flexibel schuim, voornamelijk wordt gebruikt in meubels, matrassen en autozetels. In de vorm van vast schuim wordt het voornamelijk gebruikt om gebouwen en koelkastapparatuur te isoleren. Covestro produceert ook de hoogwaardige kunststof polycarbonaat, een veelzijdig materiaal dat gebruikt wordt in autocomponenten, dakstructuren, medische instrumenten enz. Tot slot omvat het productportfolio van Covestro ook nog chemische specialiteiten waaronder grondstoffen voor coatings, kleefstoffen en folies.

Aan het roer van Covestro vinden we een vierkoppige raad van bestuur met naast CEO Patrick Thomas, Frank H. Lutz (Finance, Labor Director), Dr. Klaus Schaefer (Production and Technology) en Dr. Markus Steilemann (Innovation).

Over Covestro:

Met een omzet van 11,7 miljard euro in 2014 behoort Covestro tot `s werelds grootste producenten van polymeren. Bij de bedrijfsactiviteiten ligt de focus op het produceren van hoogwaardige polymere materialen en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor producten die in talrijke aspecten van het dagelijkse leven gebruikt worden. De auto-, elektrische en elektronische-, bouw-, sport- en vrijetijdsector vormen Covestro's voornaamste afnemers. De Covestro-groep telt 30 productiesites overal ter wereld en stelde een 14200-tal mensen tewerk tegen het einde van 2014. Covestro, het voormalige Bayer MaterialScience, is een onderneming die tot de Bayer Group behoort.

U kunt dit persbericht downloaden via de persserver van Covestro op www.press.covestro.com. Ook foto's kunnen daar worden gedownload. Gelieve rekening te houden met de bron van deze foto's.

Meer informatie vindt u op

www.covestro.com

stm (2015-001E)

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die gebaseerd zijn op huidige veronderstellingen en voorspellingen van Covestro AG. Diverse bekende en onbekende risico's , onzekerheden en andere factoren kunnen ertoe leiden dat de reele toekomstige resultaten, de financiele situatie, de ontwikkelingen of de prestaties van de onderneming aanzienlijk verschillen van de hierin vermelde schattingen. Mogelijke factoren zijn ook diegene die besproken worden in de publieke verslagen van Covestro die beschikbaar zijn op de website van Covestro: www.covestro.com. De onderneming aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken of aan te passen aan toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Laatste update: 1 september 2015