Vraag subsidie aan voor de isolatie van uw koopwoning


Laatste update: 1 september 2015.

Bent u eigenaar en bewoner van een bestaande koopwoning in de gemeente Zaltbommel? Dan kunt u tot uiterlijk 1 oktober 2015 subsidie aanvragen voor het isoleren van uw koopwoning.

Het gaat om vloer-, dak- of gevelisolatie of het vervangen van bestaand (dubbel) glas door Hoog Rendement (HR)++ glas. Het subsidiebudget is beperkt. Wees er snel bij want op = op!

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?

U kunt in aanmerking komen voor subsidie bij minimaal een van de volgende werkzaamheden:

1. Aanbrengen van vloerisolatie met een isolatiewaarde (Rd-waarde) van minimaal 2,5 m2 K/W.
2. Aanbrengen van dakisolatie met een isolatiewaarde (Rd-waarde) van minimaal 2,5 m2 K/W, waarbij isolatie van de vloer van niet-verwarmde vliering wordt beschouwd als dakisolatie.
3. Gevelisolatie door het isoleren van nog niet geisoleerde muren van de woning:
door aanbrengen spouwmuurisolatie in bestaande spouw of door het aanbrengen van andere gevelisolatie waarbij de isolatiewaarde (Rd-waarde) minimaal 2,5 m2 K/W is;
4. Het vervangen van bestaand (dubbel) glas door HR++ glas.

Hoe hoog is de subsidie?

U ontvangt een derde van het uitgegeven bedrag terug in de vorm van subsidie. Dit bedrag is maximaal 500 euro.

Burenbonus

De subsidie kan maximaal 750 euro zijn bij een 'burenbonus'. Om voor de 'burenbonus' in aanmerking te komen, dient u met minimaal vijf woningeigenaren uit de gemeente Zaltbommel gelijktijdig subsidie aan te vragen. Wij verstaan onder buren mensen die in de gemeente Zaltbommel wonen; u hoeft
dus niet letterlijk buren van elkaar te zijn.

Hoe vraagt u subsidie aan?

Voor het aanvragen van een subsidie isolatie koopwoningen gebruikt u een aanvraagformulier. U kunt een aanvraagformulier Subsidie Isolatie downloaden in de Digitale balie.

Informatie

De spelregels voor het aanvragen van een subsidie zijn te vinden in de subsidieverordening isolatie eigen woningen. Voor meer informatie neemt u contact op met het Omgevingsloket. U bereikt hen via telefoonnummer 14 0418 of via omgevingsloket@zaltbommel.nl.