Reorganisatie V&D is hard gelag voor medewerkers


* 01-09-2015
* Joyce Mooring (persvoorlichter)
* 0

Vandaag werd bekend dat circa 300 werknemers hun baan verliezen door de reorganisatie die V&D wil doorvoeren, zodra de ondernemingsraad haar advies heeft gegeven.

FNV Handel heeft kritische vragen

Bas de Lege, bestuurder FNV Handel: "Het is geen verrassend nieuws maar het blijft natuurlijk wel erg pijnlijk voor het V&D-personeel. We hebben bovendien ook nog kritische vragen over bijvoorbeeld de uitwisselbaarheid van functies en de selectieprocedure. Zo zouden de hoofdverkopers volgens
ons kunnen doorstromen naar de functie `servicespecialist'."

Hard gelag voor 300 medewerkers

Begin juli bereikten vakbonden en V&D een akkoord waardoor het gewraakte loonoffer door V&D van tafel werd gehaald. Volgens V&D was een reorganisatie nu noodzakelijk om te komen tot een structurele verlaging van de loonkosten. De Lege: "Het is een hard gelag. Enerzijds komt er een eind aan een
lange periode van onzekerheid. Maar voor deze 300 mensen is die onzekerheid nu nog groter, want zij staan op straat. Laten we hopen dat deze pijnlijke reorganisatie inderdaad ervoor zorgt dat er weer betere tijden voor V&D aanbreken."

Bijdrage medewerkers aan herstel V&D

Naast bovengenoemd akkoord werd ook een sociaal plan afgesloten dat de gevolgen van de reorganisatie opvangt. Tegelijkertijd is er een nieuwe cao tot stand gekomen waarbij de medewerkers eenmalig een vakantiedag inleveren als bijdrage aan het herstel van V&D.

FNV Handel blijft kritisch volgen of de reorganisatie op een sociale, eerlijke en transparante manier wordt uitgevoerd en zal zijn leden waar nodig met raad en daad bijstaan.