Kinderen leefden zich weer uit tijdens Bouwdorpen West en Oost


Deelnemers aan Bouwdorp Oost bij de prijsuitreiking

De laatste week van de zomervakantie werd ook dit jaar weer gevierd met de Bouwdorpen West en Oost. Pallets, hout, hamers en spijkers waren de belangrijkste bouwmaterialen die de kinderen gebruikten. En daarnaast natuurlijk een behoorlijke dosis creativiteit.

Foto van verklede kinderen bij een getimmerde kinderboerderij bij Bouwdorp WestKinderboerderij

In Bouwdorp West, in de Burgemeesterswijk, was het thema 'kinderboerderij'. En daar wisten de kinderen wel raad mee. Zij timmerden prachtige bouwwerken, varierend van geitenhokken, varkenstallen en kippenrennen tot aan complete kinderboerderijen. Deze werden natuurlijk aangekleed met stro en
knuffeldieren en op de laatste dag hadden veel kinderen zelf ook een passende outfit aangetrokken.

Ruimteschip

In Bouwdorp Oost kregen de kinderen de opdracht een ruimteschip te maken. Ook hier werden de armen flink uit de mouwen gestoken en de mooiste creaties gemaakt.

Overwegend droog en zonnig

Hoewel het aan het begin van de week nog flink regende, was het tijdens de bouwdagen overwegend droog en zonnig.

Net op tijd hout

De organisatie van Bouwdorp West ondervond kort voor aanvang van het evenement problemen met de levering van het hout. En zonder hout is er natuurlijk geen Bouwdorp. Gelukkig werd, dankzij inspanningen van de organisatieleden en Maasdelta, nog net op tijd een oplossing gevonden en kon het
feest doorgaan.

Twintigste editie

De sfeer zat er beide bouwdorpen goed in. Bouwdorp Oost vierde zelfs haar twintigste editie. Op de laatste dag was er weer een spannende prijsuitreiking.

Foto van wethouder Kees Pleijsier op bezoek bij de jurering van Bouwdorp Oost

Sponsors en vrijwilligers

Maasdelta is een van de sponsors die het Bouwdorp West jaarlijks mede mogelijk maakt. Vele wijkbewoners, de Commissie Leefbaarheid Burgemeesterswijk en Wijkvereniging De Flat zetten zich in om dit Bouwdorp goed en veilig te laten verlopen.