Vingerafdruk van voedsel: Geeft veel geheimen prijs


Gepubliceerd op
31 augustus 2015

Bij het onderzoeken van de chemische en fysische 'vingerafdruk' worden de kenmerken van een product in kaart gebracht. Met deze kenmerken kan men achterhalen waar producten vandaan komen, of in wat voor een productiesysteem geproduceerd zijn. Ook kunnen ongewenste stoffen opgespoort worden.

Controleer uw cookie-instellingen

De analytische vingerafdruk kan hierdoor op vele manieren gebruikt worden in de praktijk. Vooral op het gebied van voedselauthenticiteit en het zoeken naar ongewenste stoffen.

RIKILT zette vijf interessante voorbeelden op een rijtje van onderzoek naar de Vingerafdruk van Voedsel en de geheimen die het prijsgeeft.

Ga naar de geheimen van de vingerafdruk

* JPC (Jeannette) Leenders
Contactpersoon JPC (Jeannette) Leenders
Contactformulier

RIKILT Wageningen UR

Onafhankelijk onderzoek naar veilig voedsel

* Duurzaamheid van eieren onderzocht Duurzaamheid van eieren onderzocht
* [IMG] 'Dopingtest met smartphone voor koeien'
* Wageningen UR zet praktische aspecten van de voedselveiligheidsregelgeving rond algenproductie op een rij Wageningen UR zet praktische aspecten van de regelgeving voor voedselveiligheid rond algenproductie op een rij

Meer nieuws