Bootjes uit gemeentelijk water halen!


woensdag, 26 augustus 2015 Vanaf 14 september

Medewerkers van de gemeentelijke buitendienst zullen vanaf 14 september 2015 controleren of er schepen, bootjes, kano's, pontons e.d. in de openbare wateren liggen die bij de gemeente Uitgeest in onderhoud zijn. Ook aanlegpalen en aanlegsteigers die niet op eigen grond staan, dienen verwijderd
te zijn. Woensdag 16 september wordt in de gemeente Uitgeest namelijk gestart met groot onderhoud aan de watergangen. Dat onderhoud ondervindt hinder van de aanwezige vaartuigen en palen kunnen schade veroorzaken aan de onderhoudsapparatuur. Het onderhoud en de nacontrole duren tot en met 1
december 2015. Tot die datum is het dus niet toegestaan om vaartuigen etc. in de watergangen af te meren die door de gemeente worden onderhouden.

De te verwijderen vaartuigen kunnen overigens niet in de aangrenzende bermen worden gelegd, omdat die binnenkort worden gemaaid. Als dit toch gebeurt zullen de vaartuigen op kosten van de eigenaar worden verwijderd.

Vergeleken met vorig jaar is een grote verandering dat de watergangen in de gehele Waldijk nu door het hoogheemraadschap worden uitgevoerd. Voor vragen over het onderhoud daar kan men terecht bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De blauw ingekleurde watergangen op de kaart worden door de gemeente onderhouden. Deze kaart is te bekijken in PDF hieronder. Dit betreft een groot bestand en is niet op elk apparaat te openen. Daarom is een uitdraai ook in te zien op het gemeentehuis.

Eigenaren van vaartuigen die na 14 september 2015 niet zijn verwijderd zullen worden aangeschreven om dit alsnog te doen. Vaartuigen die na twee weken nog niet zijn verplaatst worden na het opmaken van een proces-verbaal op kosten van de eigenaar verwijderd en opgeslagen op de gemeentewerf.

De maximale duur van de opslag is dertien weken. Daarna wordt het vaartuig openbaar verkocht, of eerder, als de waarde niet opweegt tegen de kosten van opslag. De onderhoudswerkzaamheden aan de watergangen zijn noodzakelijk voor een goede doorstroming en afvoer van overtollig water.

Goed onderhoud van water is in het belang van de volksgezondheid en milieuhygiene. Het onderhoud omvat onder meer: het verwijderen van overdadige watervegetatie, drijfvuil en bouwafval, controle op riet en waterplanten die doorstroming belemmeren.

<< eerste < vorige 1 2 volgende > laatste >>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bestanden:
Waterkaart_2015.pdf1.9 M