Burendag 2015


Doe mee en vraag voor 1 september aan

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Burendag organiseer je samen in het vierde weekend van september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

10 jaar Burendag

2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag. Dit is jouw moment om samen met de buurt een
mooi jubileumfeest op te zetten.

Wat doe jij met Burendag?

Wat ga je doen om jouw buurt leuker of mooier te maken? Laat het weten en inspireer anderen. Steek met de buurt de koppen bij elkaar en bedenk een plan. Je mag de Burendag dit jaar vieren op 25, 26 of 27 september.

Geld aanvragen?

Heb je met de buurt een goed plan bedacht? Het Oranje Fonds stelt tot maximaal EUR 450,= per Burendagactiviteit beschikbaar. Meld je activiteit aan voor 1 september en vraag vervolgens een financiele bijdrage aan. Zowel bewoners als organisaties kunnen een bijdrage aanvragen. Dit kan via
www.burendag.nl.

Berichten gemeente per mail ontvangen?

* Ga naar zoek.overheid.nl
* Vul uw e-mailadres, postcode en huisnummer in
* Geef aan welke berichten u wilt ontvangen
* Geef aan van welke overheidsorganisatie(s) u berichten wilt ontvangen
* U krijgt een overzicht van uw aanmelding. Bent u akkoord? Meld u dan aan voor de e-mailservice.