Oosterse dagen in Asten op 22 & 23 augustus

Oosters evenement bij Museum Klok & Peel

In Museum Klok & Peel in Asten zijn altijd al veel klokken en bellen te zien uit andere culturen. Die uit Azie nemen zelfs een prominente plaats in. Maar in het weekend van 22 en 23 augustus spelen ze een onbetwiste hoofdrol bij 'Klok en Peel in Oosterse sferen'. Tijdens dat evenement, dat bol staat van allerlei activiteiten, mag de bezoeker zich in het Verre Oosten wanen.

Het speelt zich allemaal af in de tuin en Oranjerie van het museum, op beide dagen tussen 12.00 en 17.00 uur. Heel bijzonder zijn daar de Taiko trommelaars die op zondag een aantal optredens verzorgen. Maar ook zaterdag is een bezoek de moeite waard, want alle andere elementen zijn beide dagen te zien. Zoals de expositie van kimono's. Of de mooie bonsai's in de Oranjerie. Deskundigen werken actief aan de boompjes en geven graag uitleg over de bonsaiteelt en het onderhoud daarvan.

Demonstraties zijn er ook in de vorm van Samoerai-zwaardgevechten, Tai chi, acupuntuur en yoga. Aan de yoga workshop kan iedereen deelnemen. De matjes liggen voor je klaar in de museumtuin. Terzijde: liggend ervaar je zo'n tuin weer eens heel anders! En er is meer op het gebied van welzijn. Zo kun je plaatsnemen in een stoel om een Guasha-behandeling te ondergaan. Deze behandeling is bedoeld om uw lichaam te ontgiften. Verder is er een deskundige op het gebied van klankschalen die je alles kan vertellen over de werking daarvan. De trillingen van deze klankschalen voel je in je lijf en brengen het lichaam in balans.

Heb je tussendoor lekkere trek? Dan zijn er heerlijke Oosterse hapjes aanwezig in de vorm van Sushi en Yakitori.

In de Oranjerie zijn verschillende kunstvormen te zien. In het oog springend zijn o.a. de Kimono's en de demonstraties groenten snijden. Een deskundige snijdt daar ware kunstwerkjes uit. Ook mooi: het zentangle tekenen. Dat is niet alleen een kunstvorm, maar tegelijk ook een vorm van meditatie. Verder is er een bijzonder schilderij te zien, bestaande uit maar liefst 7777 gevouwen kraanvogels. Spectaculair is Raku, een glazuurtechniek op aardewerk die in de museumtuin wordt gedemonstreerd met open houtvuur. In de tuin zijn ook diverse Torii-poorten te zien.

Speciaal voor kinderen is de Oosterse kinderhoek, waar ze kunnen kennismaken met origami en kirigami. Verder zijn er spelletjes, kan er worden gekleurd en geschilderd en worden er spannende verhalen verteld. Tot slot: de Aziatische klokken van het museum kunnen natuurlijk niet achterwege blijven. Beide dagen worden rondleidingen speciaal afgestemd op deze bijzondere klokken.

Voor een bezoek aan de Oosterse dagen gelden de normale entreeprijzen van het museum. Speciale aanbieding is een gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders samen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum een jaar lang onbeperkt bezoeken!