Onderhoud aan John Frostbrug in augustus

30-06-2015 | Rijkswaterstaat Oost-Nederland | persbericht

Rijkswaterstaat voert van 10 tot 28 augustus 2015 onderhoudswerkzaamheden uit aan de John Frostbrug. Onder andere de voegen in het rijdek worden vervangen en plaatselijk wordt het asfalt gerepareerd. De werkzaamheden gebeuren doordeweeks, buiten de spits en tijdens de vakantieperiode, waardoor de hinder naar verwachting beperkt blijft.

Voor gemotoriseerd verkeer (auto-, vracht- en landbouwverkeer) is er van maandag 19:00 uur tot en met vrijdag 07:00 uur hinder door beperkte beschikbaarheid van rijbanen. De bus blijft de normale dienstregeling over de brug rijden. Fietsers en voetgangers worden tijdens het onderhoud over een van beide fietspaden op de brug geleid. Hulpdiensten kunnen onder begeleiding van verkeersregelaars altijd in beide richtingen gebruik maken van de brug. Meer informatie over de verwachte hinder volgt half juli.

Groot onderhoud in 2018

In 2018 is groot onderhoud aan de brug nodig. Dat is veel omvangrijker dan de werkzaamheden die in augustus 2015 worden uitgevoerd. Komende zomer gaat het om noodzakelijke werkzaamheden die niet kunnen wachten tot 2018.

Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem werken samen aan het onderhoud van de John Frostbrug en stemmen werkzaamheden af. Rijkswaterstaat doet dit als eigenaar van de brug en de gemeente Arnhem als wegbeheerder. Onderhoud is nodig, zodat vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk blijft.