Besluit omgevingsvergunning hotel Midsland aan Zee


Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de omgevingsvergunning voor de bouw van een hotel in Midsland aan Zee, zoals bekend gemaakt op 30 juni 2014, te verlenen.

Tegen het bouwplan waren bezwaren ingediend, met name omdat het gebruik in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. De adviescommissie voor de bezwaarschriften heeft hierover gemotiveerd advies richting het college verstrekt. Het college heeft het besluit heel zorgvuldig in heroverweging
genomen en na relevante aanpassingen in het bouwplan, die tegemoet komen aan een aantal van de bezwaren, acht zij het bouwplan nu in overeenstemming met de beheersverordening.

Het beoogde bouwwerk en het gebruik ervan zijn inmiddels in overeenstemming met de beheersverordening, de gemeentelijke bouwverordening, het bouwbesluit en het horecabeleid en voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Omdat het bouwplan voldoet aan deze criteria, is de vergunning verleend
en worden de bezwaren ongegrond verklaard, dan wel is in het bouwplan tegemoet gekomen aan de bezwaren.

De bezwaarmakers zijn door de gemeente van het uitgebreid gemotiveerde besluit van het college in kennis gesteld. Tegen dit besluit van het college kan door degenen die bezwaar hebben aangetekend nog beroep worden ingediend bij de rechtbank.