Uitspraak kort geding festival Psy-Fi in Leeuwarden


Uitspraak festival Psy-Fi

Van 27 augustus tot en met 31 augustus 2015 vindt in de Groene Ster bij Leeuwarden het festival Psy-Fi "Into the Void" plaats. Op 6 augustus 2015 heeft Stichting Groene Ster Duurzaam een voorlopige voorziening (kort geding) aangevraagd met betrekking tot dit festival. De stichting wilde
schorsing van de door de gemeente Leeuwarden verleende evenementenvergunning en omgevingsvergunning.

Op maandagmiddag 10 augustus was de definitieve uitspraak van de rechtbank. Het verzoek om een voorlopige voorziening wat betreft de evenementenvergunning is deels toegewezen. Dit betreft het onderdeel geluidontheffing.

Wijziging geluidontheffing

De rechter heeft bepaald dat de geluidontheffing op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus in de nachtperiode tot 01.00 uur geldt. Op de referentiepunten 1 tot en met 3 geldt daarbij een maximale waarde van 50 dB(A).
De geluidontheffing was voor deze drie nachten ingesteld tot 03.00 uur toe met een maximale waarde van 55 dB(A).

Invloed op programmering

Deze wijziging zal hoe dan ook invloed hebben op het programma van Psy-Fi; in de komende dagen vindt hier overleg over plaats.

Overige verzoeke afgewezen

De overige verzoeken zijn door de rechtbank afgewezen. Aan de periode van op- en afbouw en van de eigenlijke festivaldagen is dus niets afgedaan.
Zowel het verzoek om een voorlopige voorziening ten aanzien van de omgevingsvergunning als verzoek om een voorlopige voorziening ten aanzien van het handhavingsverzoek en het niet-tijdig beslissen zijn afgewezen.