Hoe veilig is onze gemeente? - Alblasserdam


Alblasserdam wil graag weten wat u vindt van de veiligheid in onze gemeente.

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Dit zijn enkele vragen, die de Veiligheidsmonitor stelt aan ruim 1.400 willekeurige inwoners van Alblasserdam.

De Veiligheidsmonitor onderzoekt hoe u de veiligheid in uw buurt ervaart. Welke problemen spelen op veiligheidsgebied? Het is een landelijk onderzoek, waar ook de inwoners van de zes Drechtsteden-gemeenten worden gevraagd mee te werken. Het gemeentelijk onderzoek begint eind augustus 2015. De
resultaten verwachten we in maart 2016. Via een steekproef selecteert de Veiligheidsmonitor adressen in Alblasserdam. Zij ontvangen de enquete thuis per post.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van het veiligheidsbeleid. Burgemeester Jaap Paans benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: "Doet u vooral mee met het onderzoek, uw veiligheidsgevoel in uw straat, wijk, buurt of dorp telt! Alleen bij
een groot aantal deelnemers weten we met voldoende zekerheid of er aanpassingen in ons beleid nodig zijn."

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners meedoen met het onderzoek. Alleen bij voldoende deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente.

Meer informatie vindt u op veiligheidsmonitor.nl