Officiele bekendmakingen week 30 en 31


Onherroepelijk wijzigingsplan Westeinde 86

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken bekend dat het wijzigingsplan voor Westeinde 86 onherroepelijk is geworden. Het vastgestelde wijzigingsplan Westeinde 86 heeft met ingang van woensdag 27 mei tot en met dinsdag 7 juli 2015 ter inzage gelegen. Gedurende de termijn
van terinzagelegging is geen beroep ingesteld bij de Raad van State. Het wijzigingsplan Westeinde 86 is daarom in werking getreden en onherroepelijk.

Iedereen kan het wijzigingsplan Westeinde 86 gedurende openingstijden inzien in het gemeentehuis. Het wijzigingsplan Westeinde 86 is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Anterieure overeenkomst bestemmingsplan 's-Gravendamseweg 4-6

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat een anterieure overeenkomst is gesloten voor de wijziging van het bestemmingsplan 's-Gravendamseweg 4-6 (het bestemmingsplan voorziet in de wijziging
bestemming van de woningen van "bedrijfswoning" naar de bestemming "wonen").

Deze anterieure overeenkomst is op 15 juli 2015 gesloten tussen de gemeente Noordwijkerhout en de heren A.F.M. Ran en F.E.J. Grondijs.

Procedure

Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf woensdag 29 juli 2015 tot en met dinsdag 8 september 2015, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Tegen deze anterieure overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren
worden ingediend.

Elektrisch afval ruimen wij samen op

Hebt u enig idee hoeveel een gemiddeld Nederlands gezin jaarlijks aan elektrisch afval produceert? Dus aan afgedankte producten met een stekker, batterij of energiezuinige verlichting? Dat is 19 kilo. Nu klinkt 19 kilo wellicht niet veel, maar als je bedenkt dat Nederland zo'n 7 miljoen
huishoudens heeft, dan leert een snelle rekensom dat wij met z'n allen elk jaar ruim 100 miljoen kilo elektrisch afval produceren.

Schadelijke stoffen

In e-waste (een andere benaming voor elektrisch afval) zitten schadelijke stoffen zoals kwik, ijzer, aluminium, koper en lichtgevende poeders. Dit afval kan gevaarlijk zijn voor mens, dier en milieu. Door e-waste te recyclen, voorkomen we dat deze stoffen vrij komen in onze leefruimte.
Bovendien kunnen wij de bruikbare materialen uit e-waste opnieuw gebruiken, waardoor we duurzamer met grondstoffen omgaan.

Inleverpunten

Elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen kunt u inleveren op de milieustraat, bij supermarkten in de speciale Wecycle-inleverbakken en bij verkopers van elektrische apparaten. Vervolgens zorgt de Stichting Wecycle ervoor dat al het ingezamelde elektrische afval wordt gerecycled.

Samen kunnen wij ervoor zorgen dat ons elektrisch afval veilig wordt verwerkt en opnieuw wordt gebruikt. Wij kunnen toch ook op uw bijdrage rekenen?

Geluidsoverlast Zeestraat

In de nacht van zaterdag 18 juli en zondag 19 juli heeft de politie een controle uitgevoerd in de Zeestraat. Tijdens deze controle bleek de deur van Bar Cafe Madero geopend, waardoor er sprake was van geluidsoverlast. De politie heeft de eigenaar hierop aangesproken en de gemeente heeft
inmiddels per brief een officiele waarschuwing verstuurd.

Verordening starterslening 2015

De verordening starterslening van de gemeente Noordwijkerhout is aangepast. Twee landelijke aanpassingen geven daartoe aanleiding. Op de eerste plaats is dat de verlaging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)-norm voor de maximale verwervingskosten naar EUR 245.000. In de oude verordening
stond nog het bedrag van EUR 265.000. Als voorwaarde voor het verkrijgen van een starterslening moet zowel de eerste hypotheek als de starterslening met NHG verkregen worden. Met NHG worden de financiele risico's beperkt.

De tweede reden is het verwijderen van het begrip huishouden uit de verordening. In de oude verordening was volgens de definitie van het huishouden de aanvrager van een starterslening ook de persoon die samen met de toekomstige eigenaar in de woning gaat wonen. Deze situatie was niet
wenselijk, omdat de tweede aanvrager dan wel schuldenaar wordt, maar geen eigenaar van de woning is.

De gemeenteraad heeft de nieuwe verordening in zijn vergadering van 9 juli 2015 vastgesteld.

>> Verordening starterslening 2015

Huisvestingsverordening 2015

De Huisvestingsverordening van de gemeente Noordwijkerhout is aangepast. Twee gebeurtenissen geven daartoe aanleiding. Op de eerste plaats is dat de toetreding van Boskoop tot Alphen aan den Rijn. Het is wenselijk dat in de hele gemeente Alphen aan den Rijn dezelfde (regionale) regels voor
woonruimteverdeling gelden. Door een omzettingsmaatregel voor de woningzoekenden uit Boskoop op te nemen in de huisvestingsverordening wordt de aansluiting een feit.

De tweede reden is de vaststelling van de nieuwe Huisvestingswet 2014. Op grond van deze nieuwe wet vervallen alle huisvestingsverordeningen die gebaseerd zijn op de oude Huisvestingswet. Juridisch-technische aanpassingen waren daarom noodzakelijk.

De gemeenteraad heeft de nieuwe verordening en de toelichting daarop in zijn vergadering van 9 juli 2015 vastgesteld.

>> Huisvestingsverordening 2015

De woningcorporaties hebben de uitvoering van de huisvestingsverordening op zich genomen. De woningen worden aangeboden via WoningNet Holland Rijnland.