Inspraak nota Reclamebeleid 2015 gemeente Marum


Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 juli 2015 heeft besloten om de nota Reclamebeleid 2015 gemeente Marum voor inspraak vrij te geven. Na de inspraakperiode zal de nota ter vaststelling worden aangeboden aan de
gemeenteraad.

Een overkoepelende visie en beleidsnota voor reclame-uitingen op zowel particulier als openbaar terrein op basis van actuele wetgeving ontbreekt in de gemeente Marum. In 2013 is de startnotitie Reclamebeleid gemeente Marum vastgesteld waarmee de kaders voor reclamebeleid zijn bepaald.

De belangrijkste uitgangspunten zijn:

1. Reclame moet passen bij onze gemeente en doet geen afbreuk aan een groene, veilige en schone gemeente.
2. Met reclamebeleid mag de last- en regeldruk niet onevenredig vergroot worden.
3. Met reclamebeleid wordt de promotie van evenementen beter gefaciliteerd.
4. Het algemene uitgangspunt is: reclame-uitingen die aan de criteria in de nota Reclamebeleid voldoen zijn omgevingsvergunningvrij voor de activiteit reclame.
5. Het reclamebeleid heeft alleen betrekking op handelsreclame die zichtbaar is vanaf de weg.
6. Het reclamebeleid is niet van toepassing op bewegwijzering en/of objectbewijzering.

Ter inzage

De nota Reclamebeleid 2015 gemeente Marum ligt vanaf 24 juli 2015 tot en met 3 september 2015 voor eenieder ter inzage. Inzien kan via:

* Een bezoek aan het gemeentehuis van Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur (kamer 30).
* Onderaan deze pagina als download

Inspraak

Tijdens de periode van terinzagelegging kunt u een inspraakreactie kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Marum, postbus 2, 9363 ZG in Marum.

Het college van burgemeester en wethouders bundelt de inspraakreacties en laat insprekers weten wat er met hun reactie is gebeurd. Mede op basis van de inspraakreacties stelt de gemeenteraad de nota Reclamebeleid 2015 gemeente Marum vast.