Marianne Thieme spreekt op congres "toekomst van ons voedsel" in Portugal

Marianne Thieme spreekt op congres "toekomst van ons voedsel" in Portugal

16-07-2015

Op uitnodiging van het gemeentebestuur van Paredes de Coura, Noord-Portugal, zal Marianne Thieme gastspreker zijn op de conferentie " Food choices for the future" (18-19 juli). De Portugese burgemeester en wethouders zien het als hun verantwoordelijkheid om na te denken over duurzaam, gezond en diervriendelijk voedsel. Zij willen met deze conferentie het bewustzijn onder de Portugese bevolking vergroten en ruimte bieden voor mogelijkheden om mensen te stimuleren meer plantaardig te gaan eten. Tijdens de conferentie zal een gids voor vegetarische voeding worden gepresenteerd die in opdracht van het Portugese ministerie van Gezondheid is opgesteld.

Marianne Thieme: "In 2050 hebben we volgens de VN-landbouworganisatie FAO 60% meer voedsel nodig om de groeiende wereldbevolking te voeden. Terwijl de aarde nu al onder grote druk staat. Vork en mes zijn onze machtigste wapens om de wereld te bewaren voor komende generaties. Ik vind het een eer om op deze conferentie samen met wetenschappers, dietisten en landelijke en lokale politici in Portugal na te denken over de vraag hoe we het wereldvoedselvraagstuk op een pragmatische wijze kunnen aanpakken. Iedereen kan een hapje mee helpen!"

Het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, de NGPF, lanceerde afgelopen februari haar nieuwste documentaire "One Single Planet". In deze film, over de grote duurzaamheidsproblemen die onze planeet bedreigen en de mogelijke oplossingen om de aarde leefbaar te houden voor komende generaties, sprak Marianne Thieme met toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers en denkers over de metafoor van astronaut Wubbo Ockels, die de aarde vergeleek met een uit koers geraakt ruimteschip met 7 miljard opvarenden.

Aan de hand van het wereldvoedselprobleem, de wereldwatercrisis, zooenosen en het biodiversiteitsprobleem, denken wetenschappers mee over de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de systeemcrisis die de wereld in zijn greep houdt. De twee uur durende clusterdocumentaire is online te bekijken op www.onesingleplanet.nl