Gemeente Stadskanaal - Digitaal Energieloket Stadskanaal online


RSS

Op donderdag 2 juli heeft de gemeente Stadskanaal - met alle andere gemeenten in Groningen - een digitaal energieloket geopend. Het onafhankelijke startpunt voor al uw vragen over energiebesparing en -opwekking.

Inwoners uit Stadskanaal geven gemiddeld een maandsalaris per jaar uit aan energie. En maar liefst een op de vijf huishoudens maakt zich zorgen over de energierekening. Loopt u ook met de gedachte rond om energiebesparende maatregelen aan uw huis te treffen? Weet u waar u moet beginnen? Welke
maatregelen lonen in uw huis? Hoe zoekt u een goede aannemer uit? Hoe komt u aan een energielabel? Hoe vraagt u subsidie of een lening aan? Allemaal vragen waarbij het energieloket helpt!

Energiecheck

Op de website www.energieloket-groningen.nl/stadskanaal kunt u als woningeigenaar een energiecheck doen. Aan de hand van uw jaarrekening krijgt u snel in beeld wat mensen in een vergelijkbare woonsituatie kwijt zijn aan hun energierekening. Zo is in een oogopslag te zien of u, in vergelijking
met bijvoorbeeld uw buren, een lage of een hoge energierekening heeft. Ook kunt u op de website een online quickscan van uw woning laten uitvoeren.

Wat biedt het energieloket nog meer?

* De zonatlas waarmee u kunt zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.
* Informatie over het energielabel, muurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler en duurzame verwarming.
* Een overzicht van deskundige lokale en regionale bedrijven, die ingeschakeld kunnen worden bij het realiseren van energiebesparingsmogelijkheden.
* Handige checklists voor het aanvragen en beoordelen van offertes.
* Informatie over subsidie en de mogelijkheid om u aan te melden voor een nieuwsbrief met actuele informatie en acties in de buurt.
* Informatie en hulp bij het aanvragen van goedkope financiering voor een (duurzame) verbouwing, installatie of isolatieklus.

Samenwerking

Het energieloket is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Groninger gemeenten, Milieufederatie Groningen, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, stichting KUUB, architectenbureau KAW, bedrijvenvereniging SLIM wonen met energie en de provincie Groningen.