Bikini's niet aan te slepen

Hittegolf zorgt voor run op bikini's

Terwijl het kwik blijft stijgen en heel Nederland verkoeling zoekt aan het strand, is het bij badmode webshops topdrukte. De vraag naar bikini's is de afgelopen dagen explosief gestegen.

Bij lingerie en badmode webshop Annadiva is het aantal bestellingen sinds het begin van de week ruim verdubbeld. Eigenaresse Marielle van Werven verklaart de plotselinge run op bikini's. "Vrouwen wachten vaak tot het laatste moment met het kopen van een nieuwe bikini. Pas als de plannen om naar het strand te gaan al gemaakt zijn, wordt de oude bikini uit de kast getrokken. Deze blijkt dan toch niet meer te voldoen, dus moet er nog snel even een nieuwe aangeschaft worden." Met dit hete weer gaan mensen liever niet de stad in om te winkelen. De nieuwe bikini wordt dus het liefst online besteld.

Om in te spelen op de plotselinge drukte heeft Annadiva extra voorraden ingekocht. "Snelle levering is op dit soort dagen erg belangrijk. De bikini die vandaag besteld wordt, wil men morgen direct aan. Vandaar dat wij ons uiterste best doen om alle badmode op voorraad te houden. Een flink karwei, want zodra er een levering binnenkomt wordt deze bijna direct weer verkocht," aldus van Werven.

Het ligt voor de hand dat er veel gekozen wordt voor zwarte bikini's. Maar wat blijkt? Veel vrouwen kiezen toch voor een bikini in een trendy print of kleurtje. Vooral de bikini's met dierenprint zijn erg populair deze zomer. Marielle: "animal prints zijn een duidelijke trend. Waren het vorig jaar nog voornamelijk de panter prints die het erg goed deden, zien we deze zomer ook steeds meer zebra en slangen prints."

Verder doen ook de felle kleurtjes het goed. "Neon en fluor kleuren zien we al een paar jaar veel in de bovenkleding. Deze trend komt nu ook in de zwemkleding steeds meer terug. Soms slechts in een klein kleuraccent en soms zelfs in de gehele print." Kortom, de bikini mag gezien worden dit jaar.