38e Binnenhof Barbecue 2015
Het politieke seizoen wordt ook dit jaar als vanouds afgesloten met de Binnenhof Barbecue, aangeboden door de Nederlandse vlees- en pluimveevleessector. Bewindslieden, Kamerleden, vertegenwoordigers van diverse kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties zullen dit traditionele evenement in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag zeker niet aan zich voorbij laten gaan.
De 38e Binnenhof Barbecue is georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV, www.cov.nl) en NEPLUVI (www.nepluvi.nl) namens de Nederlandse vlees- en pluimveevlees sector. De Nederlandse Brouwers (www.nederlandsebrouwers.nl) participeren en leveren pils en alcoholvrij bier. Frisdrank, sap en water wordt aangeboden door de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (www.fws.nl). De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (www.kvnw.nl) zorgt voor passende, bijzondere wijnen.
Een bijzonder element is de presentatie van `de lekkerste spareribs van Nederland' door Marco Jurriens, Keurslager Horst uit Epe. Hij was dit jaar winnaar van de Sparerib Trophy van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (www.knsnet.nl).
De organisatie zorgt voor een verantwoord aanbod aan producten van eigen bodem. Zo wordt op de binnenplaats van Nieuwspoort Nederlands vlees gepresenteerd van biologische-, scharrel- of andere duurzame marktconcepten en bijvoorbeeld ook vlees, dat geproduceerd is volgens maatstaven (sterren) van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.
Vanuit culinair oogpunt zorgt chef-kok Huub Oudshoorn voor een variatie aan gemarineerde spiesjes van rund- en kalfsvlees, voor varkens- en kipsate's, voor lamskoteletjes, eendenborstfilet, drumsticks, worstjes en kleine hamburgers. Het menu wordt verder aangevuld met diverse groenten spiesjes, salades, rauwkost en vers fruit. Alle producten zijn uiteraard hygienisch bereid en vakkundig gegaard.
De Binnenhof Barbecue vormt voor de politici en de andere aanwezigen een traditionele afsluiting van het Haagse parlementaire jaar. Het is sinds jaar en dag een zonnige en ontspannen bijeenkomst waar het informele contact tussen parlementariers, bewindslieden, journalisten en de vertegenwoordigers van de sector de toon zet.
Wie tijdens het zomerreces of op andere mooie dagen zelf aan de slag wil met de barbecue kan voor tips en recepten terecht op www.vlees.nl of www.kiprecepten.nl