Lage waterstand De Roodloop


De waterstand van De Roodloop, een water in het noorden van Hilvarenbeek, is op dit moment erg laag. We hebben daarover een aantal meldingen ontvangen. In dit artikel leest u wat er aan de hand is.

Grondwaterstand daalt in droge perioden

In de zomer - en met name in tijden van weinig neerslag, - daalt de grondwaterstand. Omdat de hoogte van de waterstand van De Roodloop gelijk is aan de grondwaterstand, is de waterstand van De Roodloop in die perioden erg laag.

Maatregelen hebben weinig effect

De gemeente heeft ervoor gekozen de natuur zijn gang te laten gaan en geen pogingen te ondernemen om de waterstand kunstmatig te verhogen. Ervaring is dat maatregelen - zoals de inzet van pompen en tankwagens - nauwelijks effect hebben. Belangrijkste oorzaak hiervoor is dat het water - dat
wordt verpompt of aangevoerd - infiltreert in de omliggende bodem. De waterstand van De Roodloop wordt er minimaal door verhoogd.

Vissen verplaatsen

We verwachten geen grote verdere daling van de waterstand en daarom gaan we er vanuit dat De Roodloop niet helemaal droog zal komen staan. Wanneer dit wel dreigt te gebeuren, dan zullen we de vissen uit De Roodloop zoveel mogelijk op tijd verplaatsen.

Tot slot

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met Kees Cattenstart, groenbeheerder of met Rik Peters, rioolbeheerder. U kunt hen bereiken via gemeente@hilvarenbeek.nl of op (013) 505 83 00.



Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00
Bel me terug

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden