Geweld in huiselijke kring
Iedereen die direct of indirect met geweld in huiselijke kring te maken heeft, kan hier iets tegen doen. Of het nou om uzelf gaat of om iemand anders. Of u het zeker weet of al een tijdje rondloopt met een naar onderbuikgevoel: bellen met Veilig Thuis 0800 20 00 is de eerste stap naar hulp en
advies.
Vaak schamen ouderen zich.
Vaak schamen ouderen zich.
In de media zijn steeds vaker berichten te horen over ouderen die worden vernederd, opgesloten, uitgebuit of verwaarloosd. Soms is heel duidelijk dat er sprake is van ouderenmishandeling. Bijvoorbeeld bij financieel misbruik als de dader op een moedwillige manier misbruik maakt van de
kwetsbaarheid van de oudere. Veel vaker bevindt de mishandeling zich echter in een grijs gebied. Het is niet altijd duidelijk wanneer er precies een grens overschreden wordt, wie het slachtoffer en wie de dader is en wat er nodig is om het patroon te doorbreken. Veel komt niet aan het licht:
omdat ouderen zich schamen of zich onmachtig voelen, maar ook omdat ze bang zijn voor de gevolgen of niet meer in staat zijn om zaken aan te kaarten.
Veilig Thuis voor hulp en advies
`Veilig Thuis', het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, is 24/7 bereikbaar via 0800 20 00. `Veilig Thuis' is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld, ouderenmishandeling of kindermishandeling.