De cultuuraardappel is het resultaat van kunst en kunde


Gepubliceerd op
1 juli 2015

Op zaterdag 5 september geeft emeritus hoogleraar Evert Jacobsen, autoriteit op het gebied van aardappelverbetering, de derde lezing in de Smaak van Van Gogh-lezingen in Ede. Zijn lezing staat in het teken van de aardappel en is getiteld `De cultuuraardappel is het resultaat van kunst en
kunde'. Ter illustratie van zijn verhaal toont hij inspiratiebronnen zoals het schilderij De Aardappeleters van Van Gogh. Studenten van de Rijn IJssel Vakschool Wageningen bieden aansluitend een aardappelproeverij aan.

Controleer uw cookie-instellingen

Lezingenreeks

Wageningen University & Research centre organiseert in het Van Gogh-jaar 2015 vier lezingen, geinspireerd op het werk van Vincent van Gogh. De schilderijen en tekeningen, die Van Gogh van het landleven en het landschap maakte, koppelt Wageningen UR aan de ontwikkeling van de wetenschap. De
lezingenreeks maakt deel uit van de programmering van Smaak van Van Gogh, een initiatief van de gemeente Ede. De lezingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Kroeller-Mueller Museum, thuisbasis van de tweede grootste Van Goghcollectie ter wereld.

Wageningen UR en Van Gogh

Wageningen UR heeft haar wortels in 1876, toen Van Gogh begon met schilderen. Van Gogh schilderde plattelandstaferelen, die de harde arbeid en grote armoede van boeren lieten zien. Deze zware omstandigheden vormden de opmaat voor de oprichting van de rijkslandbouwschool Wageningen, de
voorloper van Wageningen University. Tijdens de lezingen delen wetenschappers hun kennis op het gebied van food, natuur en landschap.

De lezing vindt plaats in Akoesticum in Ede.

Programma 5 september:

* 14.30 uur: ontvangst
* 15.00 uur - 16.00 uur: lezing incl. muzikaal intermezzo
* 16.00 uur - 17.00 uur: info cafe met Smaak van Van Gogh-proeverijen verzorgd door Rijn IJssel vakschool Wageningen

* prof.dr.ir. E (Evert) Jacobsen
Contactpersoon prof.dr.ir. E (Evert) Jacobsen
Contactformulier

Wageningen UR

Wageningen UR (University & Research centre) werkt binnen het domein gezonde voeding en leefomgeving aan de kwaliteit van leven

* Acht organisaties onderzoeken samen de effectiviteit en eigenschappen van langsdammen Acht organisaties onderzoeken samen de effectiviteit en eigenschappen van langsdammen
* e-Newsletter Kust & Zee Wageningen UR - juni 2015 e-Newsletter Kust & Zee Wageningen UR - juni 2015
* Startbijeenkomst EDUCEN Project Startbijeenkomst EDUCEN Project

Meer nieuws



Meer informatie

* Smaak van Van Gogh