Regionale Veteranendag


29-06-2015 Op 20 juni vond de regionale veteranendag plaats in Medemblik. Deze regionale versie van de veteranendag wordt een keer in de vijf jaar georganiseerd.

Honderden veteranen

Tijdens de tweede Regionale Veteranendag mocht gastgemeente Medemblik tweehonderd veteranen verwelkomen. De gemeente Medemblik was gastgemeente namens de zeven Westfriese gemeenten. Op het programma stond ondermeer een boottocht, een rit met de stoomtram en een bezoek aan de expositie `Leven
in Vrijheid'.

Zeventig jaar bevrijding

De veteranendag was een mooi moment om stil te staan bij zeventig jaar bevrijding. En was een eerbetoon aan hen die zich toen en nu hebben ingezet in dienst van de vrede. Burgemeester Frank Streng: `Zij zetten op veel plekken in de wereld hun leven op het spel voor de vrede. Voor mij is
Artikel 1 van de Grondwet van belang. Het naleven van deze wet zorgt ervoor dat wij in Nederland 70 jaar in vrijheid kunnen leven. Dat dit niet vanzelfsprekend is zien we in veel landen om ons heen'.

Organisatie

De organisatie van de Regionale Veteranendag was in handen van een werkgroep namens de zeven Westfriese gemeenten. Dit zijn Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. De regionale veteranendag wordt een keer in de vijf jaar georganiseerd.

29-06-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws