Brand Houtse Parallelweg


Op maandagmiddag 29 juni is er een grote brand geweest bij Munsters Staalbouw aan de Houtse Parallelweg 100 in Helmond. Hierbij is asbest vrijgekomen. Het sein brandmeester is inmiddels gegeven.

Update maandag 29 juni, 19.00 uur: Onderzoek naar asbest

Er is een gebied afgezet. Dit gebied mag niet worden betreden. Als u binnen het afgezette gebied woont, wordt u geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Een gespecialiseerd bedrijf doet onderzoek naar het asbest. De resultaten van dit onderzoek worden in de loop van maandagavond verwacht. Betreffende bewoners krijgen persoonlijk een brief met meer informatie. Andere geinteresseerden kunnen meer informatie vinden op deze website.

Update maandag 29 juni, 19.30 uur: Houtse Parallelweg wordt zo snel mogelijk vrijgemaakt

Een gedeelte van de Houtse Parallelweg - ter hoogte van Munsters Staalbouw - is afgesloten, omdat daar asbest terecht is gekomen. Iets verderop vinden er wegwerkzaamheden plaats. De weg is daarom nu aan twee kanten dicht. De gemeente wil ervoor zorgen dat het asbest op de weg zo snel mogelijk
wordt opgeruimd, zodat de weg weer kan worden vrijgegeven. Een gespecialiseerd bedrijf gaat onderzoeken hoe groot het gebied is waar het asbest terecht is gekomen. Zo snel mogelijk daarna gaat een ander gespecialiseerd bedrijf starten met het opruimen van het asbest op de rijbaan van de Houtse
Parallelweg. Op die manier kan die weg zo snel mogelijk weer worden vrijgemaakt, zodat de woningen die aan deze weg liggen weer bereikbaar zijn. Tot die tijd mag er niemand door het gebied lopen of rijden.

Update maandag 29 juni, 21.45 uur: bewonersbrief wordt verspreid

De direct omwonenden van Houtse Parallelweg 100 ontvangen vanavond nog een bewonersbrief met informatie. Inmiddels is vast komen staan dat het om witte asbest gaat. Dit is een minder schadelijke variant. Morgen (dinsdag 30 juni) wordt bekend waar het asbest precies ligt en hoe het opgeruimd
moet gaan worden. Dit is de laatste update van vandaag. Als u vragen heeft, kunt u vanaf dinsdagochtend 8.30 uur contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente via telefoonnummer 14 0492 of u kunt uw vragen stellen via het contactformulier.

Voor meer informatie over asbest kunt u terecht op de website van het Kenniscentrum InfoMil of de website van de GGD.