Belangrijkste boekhoudpakketten maken ook UBL factuurformaat standaard


Screencasts tonen bovendien in de praktijk aan hoe UBL e-facturen vanuit het ene boekhoudpakket automatisch, snel en foutloos als boekingsvoorstel in het andere boekhoudpakket worden verwerkt

Arnhem, 20150616 -- Steeds meer boekhoudpakketten en e-facturerendienstverleners implementeren naast PDF ook UBL als standaardformaat voor e-factureren. E-factureren in UBL formaat maakt het mogelijk om de inkoopfactuur meteen om te zetten tot een boekingsvoorstel dat snel en foutloos kan worden verwerkt. Inmiddels hebben tal van grote dienstverleners het UBL formaat ingebouwd en wordt er in de praktijk ook al -voorzichtig- mee gewerkt. Als bewijs is een serie screencasts opgenomen, waarin te zien is hoe in minder dan twee minuten een UBL e-factuur wordt aangemaakt, verzonden, ontvangen en als boekingsvoorstel foutloos (!) wordt verwerkt!

In de huidige serie screencasts komen onder meer de volgende dienstverleners en applicaties aan de orde: Asperion, Cash Software, De Hooge Waerder Accountants, MUIS Software, AFAS, Exact Software en Elvy. De komende periode worden nog meer screencasts van andere deelnemers aan het UBL Ketentest Project verwacht als bewijs dat e-factureren in UBL buitengewoon effectief en efficiënt is. Bekijk alle screencasts hier op het UBL Ketentest Youtube kanaal.

Friso de Jong, initiatiefnemer Platform E-factureren en mede-projectleider van de UBL Ketentest, licht toe: “Het is geweldig om te zien hoe boekhoudpakketten, e-facturerendienstverleners en accountants UBL e-factureren in de praktijk demonstreren. Zoals bij het hele UBL Ketentest Project hebben we een hands-on benadering gekozen. Dat betekent dat deze filmpjes op dit moment niet ‘gelikt’ zijn, maar overduidelijk aantonen welke enorme besparingen en andere voordelen je met UBL e-factureren kan bereiken.”

Voortgang UBL Ketentest Project
Het UBL Ketentest Project is bijna zes maanden bezig en mag zich verheugen op steun van het Ministerie van Economische Zaken en de interesse van VNO-NCW. Open en transparante communicatie en het gebruik van bestaande standaarden staan centraal bij de gevolgde aanpak.
 
Gerard Bottemanne, initiatiefnemer van de UBL Ketentest: “We zijn heel blij met de voortgang. Nu al hebben we 80 deelnemers en zijn we bijna 40 implementaties verder. Heel belangrijk daarbij is dat alle documenten en tools gewoon beschikbaar zijn (zie www.ublketentest.nl). Daarnaast doen we een centrale validatie van de UBL output van alle deelnemers voordat we ze officieel als actieve deelnemer vermelden. Zo garanderen we dat de community ook daadwerkelijk UBL e-facturen kan uitwisselen met elke nieuwe deelnemer. En bovendien is het heel belangrijk om feedback te kunnen ontvangen en geven; daarmee kunnen we met alle deelnemers dit project tot een succes maken”.

Kosteloos deelnemen aan de UBL Ketentest
De UBL Ketentest, een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED en Platform E-factureren, maakt het voor softwareleveranciers (boekhouden, e-factureren), accountants- en administratiekantoren het voor ZZP-ers, MKB-ers en mogelijk om UBL te kunnen verzenden en ontvangen en dat dit gemakkelijk en laagdrempelig kan. Daarbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij bestaande bedrijfsprocessen.

Wilt u ook deelnemen aan de UBL Ketentest? Dan kunt zich kosteloos aanmelden voor deelname aan de UBL Ketentest via gerard@gbned.nl. Aanvullende informatie, zoals een FAQ en UBL referentiefactuur, is te downloaden van de website www.ublketentest.nl





Platform E-factureren / GBNed