8 t/m 12 juni Techniekweek 2015 in Drechtsteden


Van 8 t/m 12 juni vindt de eerste editie van de `Techniekweek Drechtsteden' plaats; een week vol activiteiten voor techniekpromotie. Een week van samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid om jongeren voor de techniek te winnen en te houden. Met veel activiteiten voor de leerlingen
zelf. In de Duurzaamheidsfabriek vindt bijvoorbeeld TechniekDock plaats en Dordrecht en omgeving zijn er bedrijvenroutes.

o Maandag 8 juni 10.00 uur: opening Techniekweek in de Duurzaamheidsfabriek

o Dinsdag 9 juni 16.00 uur: Infobijeenkomst subsidies Wetenschap en Technologie

o Woensdag 10 juni, 20.00 uur: Innovatie Award, zie www.innovatieawarddrechtsteden.nl

o Donderdag 11 juni, 9.00 uur: Bedrijvenroutes Leerlingen uit groep 8 bezoeken toonaangevende bedrijven in de regio. Zo kunnen ze daadwerkelijk horen, zien en voelen hoe technologie werkt.

o Vrijdag 12 juni, 13.00 uur: Open dag Duurzaamheidsfabriek, zie www.duurzaamheidsfabriek.nl.

Techniekpromotie het gehele jaar

Techniekpromotie vindt het hele jaar door plaats. Zo heeft er in maart in Papendrecht en Alblasserdam de Onderwijsroute plaatsgevonden. Circa 300 leerlingen van 13 of 14 jaar van het VMBO (Lage waard en Willem de Zwijger) bezochten bedrijven in de techniek, de zorg en de commerciele sector.

Eind mei vond de Techniekroute Papendrecht plaats, waar leerlingen van groep 7 en 8 lokale en regionale bedrijven als Fokker en Power Pon Cat en Duurzaamheidsfabriek Dordrecht. Daarnaast vond eind mei het congres plaats 'Aerospace meets Maritime, zie http://aerospace-maritime.com