Sorteerproef huishoudelijk restafval


Sorteerproef huishoudelijk restafval

Op donderdag 4 juni 2015 wordt in een aantal straten in Oost-, West- en Middelbeers een sorteerproef uitgevoerd naar de samenstelling van het huishoudelijk restafval.

In 2013 is een soortgelijke sorteerproef uitgevoerd. Daaruit bleek dat zich tussen het restafval in de grijze containers nog veel bruikbare materialen bevonden. Om een (nog) betere afvalscheiding te stimuleren is de afvalinzameling in de gemeente Oirschot op 1 januari 2015 ingrijpend
gewijzigd.

Om de effecten van die wijzigingen te meten wordt op 4 juni a.s. een nieuwe sorteerproef uitgevoerd.

Daarbij worden steekproefsgewijs in een aantal straten in Oost-, West- en Middelbeers restafvalcontainers geleegd door een inzamelwagen van Sita. Voor de containers die niet door Sita geleegd worden, komt zoals gebruikelijk een wagen van de vaste inzamelaar Van Kaathoven langs. Ook het
gft-afval en het plastic verpakkingsafval wordt op die dag gewoon opgehaald door Van Kaathoven. Het is dus mogelijk dat u op die dag twee verschillende inzamelwagens door uw straat ziet rijden.

Het afval uit de containers die voor de sorteerproef zijn uitgekozen, wordt op een centrale plaats handmatig helemaal uitgesorteerd. De resultaten van de sorteerproef maken we na verloop van tijd bekend.

Als u hierover vragen hebt, kunt u contact opnemen met mevrouw H. Schilders van Ruimtelijk Beheer, telefoon 0499 - 58 33 33, e-mail: info@oirschot.nl.