200e jongere aan de slag via aantrekkelijke werkgeversregeling


29-05-2015

Veel werkgevers in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden nemen hun verantwoordelijkheid om jongeren werkervaring te bieden. Dit heeft ertoe geleid dat de 200e jongere inmiddels een baan heeft gevonden. Onder meer dankzij de startersbonus voor minstens zes maanden.

Bedrijven, groot en klein, zijn de motor van de economie en spelen een belangrijke rol in het tegengaan van de jeugdwerkloosheid. Werkervaring is namelijk erg belangrijk voor startende werknemers.

De inzet van de betrokken werkgevers heeft ertoe geleid dat er sinds 1 januari 2014 meer dan 200 jongeren aan het werk zijn, een stage of leerwerkplek hebben. Om werkgevers te bedankten voor deze inspanningen zetten medewerkers van het Actieplan Jeugdwerkloosheid drie werkgevers in het
zonnetje. Deze werkgevers, uit diverse branches zijn: Kwakkenbos B.V., Velegro B.V. en Sogyo. Zij ontvangen als extra bedankje een bloemetje en een ingelijst certificaat.

Werkgeversinstrumenten
De werkgeversinstrumenten zijn ingevoerd om werkgevers te stimuleren werkzoekende jongeren in dienst te nemen, een leerwerkplek te bieden of via een proefplaatsing aan te stellen. Van de toegekende subsidies, is de startersbonus het meest aangevraagd. De startersbonus is een eenmalige
subsidie. De werkgever kan de subsidie aanvragen als hij/zij een jongere voor minstens zes maanden en 24 uur per week in dienst neemt. De startersbonus omvat een bedrag van EUR1000,- per dienstverband. Voor een BBL-traject van ten minste 12 maanden is de subsidie EUR1500,- per dienstverband.

Werkgevers: jongeren zijn de toekomst
Veel werkgevers zien meerwaarde in het aannemen van jonge werknemers. Onder hen ook Ron van Leeuwen, directeur van installatie bedrijf Velegro B.V.: `Zonder jeugd is er geen toekomst, en gemotiveerde jongeren geven het gehele bedrijf nog meer energie.' In de software branche liggen volgens
Edwin van Wellen, mede-eigenaar van Sogyo, ook vooral veel kansen voor jongeren: `Er is een constante behoefte aan jong talent bij ons en bij onze opdrachtgevers. De frisse, open en leergierige instelling is echt hun kracht.'

Actieplan Jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden
De gemeenten in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden werken samen in het bestrijden van jeugdwerkloosheid. In 2013-2014 is de basis gelegd voor deze regionale samenwerking, en de gemeenten blijven in 2015 en 2016 de handen in een slaan om jeugdwerkloosheid een verdere halt toe te roepen.
Deelnemende gemeenten zijn: De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Meer informatie over het Actieplan Jeugdwerkloosheid