Nieuwe Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland geinstalleerd


In de vergadering van Provinciale Staten is het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland geinstalleerd.

Het nieuwe college bestaat uit Rogier van der Sande, Floor Vermeulen, Han Weber, Adri Bom-Lemstra en Rik Janssen. In de vergadering stond het hoofdlijnenakkoord `Zuid-Holland: slimmer, schoner en sterker' centraal.

'Slimmer, schoner en sterker'

Formateur Floor Vermeulen gaf een toelichting op het coalitieakkoord `Zuid-Holland: slimmer, schoner en sterker'. Vervolgens gaven alle fractievoorzitters een reactie op hoofdlijnen. De inhoudelijke discussie zal in juni worden gevoerd in de Statencommissies.

Afscheid

Voorafgaand aan de installatie van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten werd afscheid genomen van de zittende gedeputeerden Ingrid de Bondt (VVD) en Govert Veldhuijzen (CDA). Gedeputeerden Rogier van der Sande, Han Weber en Rik Janssen keren terug in het nieuwe college. Zij vormen samen
met Floor Vermeulen, Adri Bom-Lemstra, commissaris van de Koning Jaap Smit en provinciesecretaris a.i. Jan Herman de Baas de komende 4 jaar het college van Gedeputeerde Staten, dat verantwoordelijk is voor het dagelijks bestuur van de provincie.

Nieuwe Statenleden

Door de benoeming van de Statenleden Van der Sande, Vermeulen en Bom-Lemstra als gedeputeerde kwamen er 3 plaatsen vrij in Provinciale Staten. Deze plaatsen zijn ingevuld door Bas Kurvers (VVD), Frits Paymans (VVD) en Maurits de Haan (CDA).