Fiets gevonden?


Geplaatst op woensdag 01 april 2015

Sinds 1 juli 2012 is de gemeente verantwoordelijk voor de registratie en het beheer van gevonden voorwerpen. Als u een voorwerp vindt, dan moet u dit doorgeven aan de gemeente. Tot nu toe had u de keuze om alle gevonden voorwerpen zelf te bewaren of in te leveren. Dit verandert voor fietsen.
Doordat er te weinig gegevens over de fiets werden doorgegeven, was het moeilijk om een match te krijgen met de rechtmatige eigenaar van de fiets. Daarom moeten fietsen voortaan allemaal ingeleverd worden.

Fiets gevonden

Als u een fiets vindt, geef dit dan door aan de gemeente. De fiets wordt dan bij u opgehaald. U kunt aangeven of u eigenaar van de fiets wilt worden, mocht de rechtmatige eigenaar zich na een bepaalde periode niet melden. De periode (3 tot 12 maanden) is afhankelijk van de waarde van de fiets.
Mocht de eigenaar zich niet melden, dan kunt u op afspraak de fiets ophalen op de gemeentewerf, Van Kuppenveldweg 3 in Asten. Vanaf dat moment bent u eigenaar van de fiets. Dit wordt bevestigd in een brief die u meekrijgt bij het ophalen van de fiets.

Fiets gestolen

Als uw fiets is gestolen, maak dan een afspraak met de gemeente via het Klant Contact Centrum om na te gaan of uw fiets bij de gemeentewerf staat. Als uw fiets verzekerd is, moet u ook aangifte doen bij de politie.