PaperFoam wint prestigieuze Dieline Award met champagneverpakking
Barneveld, 21 mei 2015 - PaperFoam heeft onlangs de Sustainable Packaging Award in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de prestigieuze Dieline Awards. De award werd toegekend voor de duurzame, isolerende verpakking die PaperFoam ontwikkeld heeft voor het champagnehuis Veuve Clicquot.
De verpakking houdt champagne buiten de koelkast koel, is gemaakt van industrieel zetmeel en is volledig composteerbaar. De vakjury van Dieline koos het ontwerp uit meer dan duizend inzendingen. "Wij zijn uitermate blij met deze award. Dit is een bevestiging voor het fantastische werk van het team en de ingezette koers", aldus directeur Mark Geerts.
Ontwerpkansen
Geerts ziet goede mogelijkheden om nog meer samen te werken met ontwerpers: 'Met ons spuitgietproces kunnen wij zeer gedetailleerde vormen in verpakkingen maken. Dat geeft veel creatieve ruimte. Voor deze verpakking hebben onze ontwerpers nauw samengewerkt met de ontwerpers van Veuve Clicquot. Zij waren zeer te spreken over de mogelijkheden die ons materiaal biedt. Zo kunnen we o.a. slimme sluitingen en rondingen in de verpakkingen maken die met andere materialen niet mogelijk zijn'.
Duurzaamheid
Op het punt van duurzaamheid scoort de verpakking buitengewoon goed. De belangrijkste grondstof die PaperFoam gebruikt is industrieel zetmeel. Dit industriele zetmeel wordt, samen met papiervezels en een hulpstof via een energiezuinig spuitgietproces verwerkt tot PaperFoam. Uit LCA berekeningen blijkt dat de CO2-uitstoot tijdens de productie van de champagne verpakking 35% minder is in vergelijk met een kartonnen verpakkingen.