Poort van Heusden open


De Poort van Heusden, het voormalig Land van Ooit, is op 12 mei opengegaan voor publiek. Veel mensen trokken er direct op uit om in het prachtige gebied te wandelen, picknicken en fotograferen.

Wie door de Poort van Heusden loopt, wordt direct getrakteerd op een concert van vogelgeluiden. Het is genieten van de natuur met monumentale bomen, idyllische lanen en grasvelden. Onderweg kunnen herinneringen worden opgehaald aan het Land van Ooit dat hier ooit gevestigd was.

Goed om te weten
Het gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars op wegen en paden van zonsopgang tot zonsondergang, 365 dagen per jaar. Het Roze Kasteel is niet toegankelijk en tijdens evenementen gelden andere toegangsregels. De grote poorten blijven gesloten. U heeft toegang via kleine poortjes. U kunt
parkeren op het parkeerterrein aan de Vimmerik (industrieterrein Nieuwkuijk). Via het 1000-stappenpad komt u dan in het wandelgebied. Er is ook een ingang voor wandelaars aan de Kasteellaan. Daar is parkeren niet toegestaan. Honden zijn welkom, mits u de hondenpoep opruimt. Houdt u het gebied
ook schoon als u er heeft gepicknickt?

Toekomstplannen
Het gebied blijft in de verkoop. De gemeente is in gesprek met een mogelijke koper. Het kan dus zijn dat de openstelling in deze vorm tijdelijk is.