Ministerraad van 21 mei 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 21/05/2015

De ministerraad vergaderde op donderdag 21 mei 2015 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Partnerlanden van de gouvernementele samenwerking

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een ontwerp van koninklijk besluit goed met de partnerlanden van de gouvernementele samenwerking.

* Afschaffing van de vrijstelling van btw voor esthetisch-chirurgische ingrepen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed tot wijziging van het Wetboek van de belasting over de toegevoegde waarde betreffende de vrijstelling van btw voor medische en paramedische verstrekkingen.

* Eerste deel van het 'Leningen van staat tot staat'-programma 2015

De ministerraad gaat akkoord met de toekenning van nieuwe staatsleningen waarvoor het Finexpo-comite een gunstig advies heeft verleend.

* Politioneel informatiebeheer

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon vier ontwerpen van koninklijk besluit goed betreffende het politionele informatiebeheer.

* Partnerorganisaties van de multilaterale samenwerking

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een ontwerp van koninklijk besluit goed tot vastlegging van de partnerlanden van de multilaterale samenwerking.

* Terminologische wijzigingen in het kader van de modernisering van de FOD Financien

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een voorontwerp van wet goed tot aanpassing van de bepalingen tot toekenning van titels en graden in de fiscale wetboeken, de wettelijke bepalingen met betrekking tot de douane en accijnzen en verscheidene
andere wettelijke bepalingen.

* Autoriteit verantwoordelijk voor het verlenen van vergunningen tot erkenning van spoorwegondernemingen

De ministerraad keurt op voorstel van de minister belast met het beleid inzake het spoorwegsysteem en met de regulering van het spoor- en luchtverkeer Willy Borsus een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de autoriteit aanduidt die verantwoordelijk is voor het verlenen van de
vergunningen om spoorwegondernemingen te erkennen.

* Procedure voor de aanvragen en de beroepen bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen en de Dienst Vreemdelingenzaken

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een voorontwerp van wet goed tot wijziging van de vreemdelingenwet inzake de aanvragen en beroepen bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen en de Dienst Vreemdelingenzaken.

* Bevoegde autoriteit verantwoordelijk voor het uitvoeren van de vergunning en het toezicht op de centrale effectenbewaarinstellingen

De ministerrraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed houdende aanwijzing van de bevoegde autoriteit voor het uitvoeren van de vergunning en het toezicht op de centrale effectenbewaarinstellingen.

* Gemeenschappelijke doelstellingen in het kader van de bestuursovereenkomsten 2016-2018

De ministerraad neemt op voorstel van minister van Openbaar Ambt Steven Vandeput kennis van het voorstel van het College van voorzitters van de federale overheidsdiensten betreffende de gemeenschappelijke doelstellingen in het kader van de bestuursovereenkomsten 2016-2018.

* Benoeming van de leden van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters, een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de leden van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid benoemt.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden