Bodega Garzon kondigt een belangrijke mijlpaal aan over de voltooiing van de nieuwe wijnmakerij van wereldklasse in Uruguay

Bodega Garzon kondigt een belangrijke mijlpaal aan over de voltooiing van de nieuwe wijnmakerij van wereldklasse in Uruguay

De duurzaam verbouwde topwijnen van Alberto Antonini zullen worden geproduceerd in een uiterst moderne fabriek die momenteel in afwachting is van de LEED-certificering

GARZON, Uruguay - (Business Wire)

Bodega Garzon, een kleinschalig wijnhuis van de internationale wijnboer Alejandro P. Bulgheroni, gelegen op het idyllische platteland van Garzon in Uruguay, heeft aangekondigd dat zijn nieuwe, uiterst moderne wijnmakerij klaar zal zijn om de recente oogst van 2015 te vinifieren. Deze aankondiging is de meest recente mijlpaal voor Bulgheroni in het streven om van Bodega Garzon een wijnhuis van wereldformaat te maken en ervoor te zorgen dat het een van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse producenten van topwijnen wordt.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150519006502/nl/

Bodega Garzon Winery (Photo: Business Wire)

Bodega Garzon Winery (Photo: Business Wire)

Onder leiding van Bulgheroni werden veel investeringen gedaan, niet enkel in de wijnmakerij voor de aanvraag van de LEED-certificering (Bodega Garzon is de eerste wijnmakerij ter wereld die de hele fabriek wil laten certificeren, met inbegrip van het wijn maken en de gastvrijheid), maar ook in de wijngaarden door de toewijding aan het gebruik maken van duurzame en ecologische landbouwpraktijken. Bodega Garzon beschikt over beperkt geproduceerde topwijnen van druiven uit de eigen wijngaard, gemaakt door de invloedrijke wijnmaker en wijnboer Alberto Antonini. Antonini beschikt over tientallen jaren ervaring in verschillende gebieden zoals Italie, Argentinie, Chili, Californie, Zuid-Afrika, Australie en Portugal. Hij hield toezicht op de aanplanting van de wijngaard en werd actief betrokken bij de ontwikkeling van de wijnmakerij.

Bodega Garzon mag dan vooral gericht zijn op de Tannat, de nationale druif van Uruguay en zijn typische cepage, het bedrijf werkt ook met veel andere cepages en klonen, en is een van de weinigen in die regio die Albarino produceren. Antonini en zijn team zijn begin februari aan de oogst begonnen, tot en met de eerste week van april. Bij het gehele proces werden geavanceerde technieken ingezet, zoals een optische druivensorteerder, waardoor Bodega Garzon echt als een uiterst modern wijnhuis kan worden beschouwd.

'Bij Bodega Garzon verrichten we baanbrekend werk op het vlak van de wijnregio, de wijnmakerij en een nieuw landbouwkundig concept,' aldus Bulgheroni, eigenaar van wijnmakerijen en wijngaarden in Uruguay, Argentinie, Australie, Bordeaux, Toscane en Californie. 'Toen we deze prachtige plek voor het eerst zagen, hebben we onmiddellijk het doel gesteld om hier duurzame landbouwtechnieken te gebruiken, in combinatie met de meest moderne technologieen om wijnen van wereldformaat te produceren. Wijnen die een afspiegeling zijn van de unieke biodiversiteit, bodemstructuur, zon en ligging dicht bij de oceaan van Garzon. Dit is onze zesde oogst en de eerste in de nieuwe wijnmakerij. We zijn uiterst tevreden dat we deze mijlpaal kunnen vieren.'

Bodega Garzon bevindt zich vlakbij de zuidoostelijke kust van Uruguay, op zo'n 110 mijl van de hoofdstad Montevideo en slechts 11 mijl van de Atlantische Oceaan. Hierdoor geniet dit gebied van de zeewind die voor een ideaal evenwicht zorgt tussen koelere en warmere temperaturen. Het goed bestaat uit 524 hectare aan wijngaarden die zijn opgedeeld in 1.150 afzonderlijke blokken, gebaseerd op de topografie van de wijngaard, met een eigen terroir en verschillende hoogtes en blootstellingen aan de zon.

Omdat men op zoek was naar nieuwe maatstaven voor een elegant ontwerp en moderne technologieen, werd de adembenemend mooie wijnmakerij ontworpen door Bormida & Yanzon, bekroonde architecten uit Argentinie, die onder anderen verantwoordelijk waren voor O. Fournier, Salentein, Bodega Vistalba en The Vines Resort & Spa. Alle duurzame ontwerpen binnen het programma van de architecten werden ontwikkeld door Samconsult en zijn specialisten in LEED-accreditatie. Het interieur zal worden ontworpen door Backen Gillam Kroeger uit de Bay Area, die ook The Napa Valley Reserve, Harlan Estate, Ovid, Dana Estates en Bond Estate Winery voor zijn rekening nam.

De plannen zijn om Bodega Garzon in december 2015 open te stellen voor het publiek. Ga voor meer informatie naar www.bodegagarzon.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150519006502/nl/

Glodow Nead Communications

Jenna Hudson, 415-394-6500

ABPR@glodownead.com

Zie het origineel.