Principeakkoord bereikt bij GDF Suez


Principeakkoord bereikt bij GDF Suez

Geplaatst op 18 mei 2015
Vakbond De Unie heeft overleg gevoerd met de directie van GDF SUEZ E&P NEDERLAND over een nieuwe AVR. Dit overleg heeft geleid tot een principeakkoord.

Voorafgaand aan de onderhandelingen is er in overleg met de kaderleden geinventariseerd wat de belangrijke onderwerpen en wensen voor de nieuwe AVR waren. Ook hebben we gebruik gemaakt van de input van medewerkers betreffende hun wensenlijst voor en nieuwe AVR.

De bedrijfseconomische situatie van het bedrijf is het afgelopen jaar wel verslechterd en ook vanwege de onzekere vooruitzichten wilde de directie slechts een afspraak maken voor 1 jaar.

Veel van onze wensen zijn niet ingewilligd maar al met al kunnen wij gezien de situatie van het bedrijf tevreden zijn met het resultaat van de onderhandelingen.

Conclusies

We zijn van mening dat de werkgever met deze afspraken in voldoende mate tegemoet is gekomen aan de wensen die wij als vakbonden op tafel hebben gelegd. Zoals gezegd zit het bedrijf in minder rustig vaarwater dan 2 jaar geleden. De structurele loonsverhoging ligt op het gemiddelde van wat er
op dit moment in Nederland bij bedrijven wordt afgesproken. Wij hebben bij dit principeakkoord ook rekening gehouden met de nieuwe pensioenregeling die op 1 januari 2015 van kracht is geworden. De medewerkers die vallen onder de AVR zijn er daarbij dit jaar netto op vooruit gegaan door het
vervallen van de eigen bijdrage voor medewerkers die vallen onder de offshore toeslagregeling.

Voor vragen of opmerkingen, neem dan contact met mij op.

Hans de Jong
Belangenbehartiger

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Chemie
Geplaatst in: Actueel Nieuws