Romeinse Limes Zomer in aantocht

Romeinse Limes Zomer in aantocht

6 mei 2015

Op 9 en 10 mei 2015, in de Romeinenweek, vindt het eerste weekend van de Romeinse Limes Zomer plaats. Op diverse locaties van Katwijk aan Zee tot Millingen aan de Rijn is publiek welkom voor rondleidingen, tentoonstellingen, sport en spel, vaartochten, wandelingen, eten en meer. Er zijn activiteiten voor jong en oud. De Romeinse Limes Zomer is het directe vervolg van de Romeinenweek. Met de Romeinse Limes Zomer worden de activiteiten uit de Romeinenweek nog een zomer lang voortgezet. Met beide evenementen wordt de Romeinse Limes in Nederland zichtbaar en beleefbaar gemaakt.

De Romeinse Limes Zomer is een serie van vijf weekenden van mei tot en met september 2015. Ieder tweede weekend van de maand openen onder andere musea, parken, horecagelegenheden, jachthavens, forten en landwinkels langs de Limes hun deuren. Het eerste Romeinse Limes Zomer weekend start op zaterdag 9 mei in Woerden. Daar houdt op dat moment het Romeinse reisgezelschap van de Limesreis halt. De Limesreis is een tocht langs de Romeinse Limes van Duitsland tot aan Archeon in Alphen aan den Rijn. De reis is onderdeel van de Romeinenweek. Kijk voor het programma van de Romeinse Limes Zomer op www.romeinselimeszomer.nl.

Romeinenweek

Nog tot en met 10 mei is het Romeinenweek in Nederland. De vele Romeinse activiteiten door heel het land, georganiseerd door talloze culturele instellingen, verenigingen en vrijwilligers, zijn een ideaal uitstapje voor in de meivakantie. Er is voor jong en oud wat te beleven: van wandelingen en fietstochten tot workshops en lezingen. Kijk voor het uitgebreide programma op www.romeinenweek.nl.

Romeinse Limes

De Limes – de noordgrens van het Romeinse Rijk die dwars door Nederland liep – is een bijzonder stuk erfgoed. De bodem van ons land ligt bezaaid met archeologische schatten, van imposante godenpijlers tot gebroken aardewerk. In Groot-Brittannië en Duitsland staat de Limes al jaren op de Unesco Werelderfgoedlijst, maar in Nederland is er nog relatief weinig aandacht voor. Daar brengen evenementen als de Romeinenweek en de Romeinse Limes Zomer verandering in. Kijk voor meer informatie over de Romeinse Limes en de Unesco Werelderfgoed nominatie op www.romeinselimes.nl.

De Romeinse Limes Zomer is een initiatief van diverse organisaties in Nederland en wordt georganiseerd door RomeinenNU. De Romeinenweek wordt georganiseerd door RomeinenNU in samenwerking met Stichting Romeinse Limes Nederland.

Noot voor de redactie (