Weekendprognose 8 - 11 mei


8 mei 2015, 09:01

Dit weekend vinden weer op diverse plaatsen werkzaamheden en evenementen plaats die voor extra verkeersdrukte kunnen gaan zorgen.

Friesland:

De N31 Drachten - Leeuwarden is van vrijdag 19.00 uur tot maandag 05.00 uur afgesloten tussen de aansluiting met de Westelijke invalsweg en het knooppunt Werpsterhoek (de Haak om Leeuwarden).

Overijssel:

De N36 is in beide richtingen dicht voor onderhoudswerkzaamheden aan de brug over het Overijssels Kanaal (Almelo De Haandrik). Tussen Vriezenveen en Almelo en de afrit Aadorp/Vriezenveen-West is voor verkeer vanuit zuidelijke richting (A35) afgesloten.

De oprit naar de N36 tussen Vriezenveen en Almelo is voor verkeer vanuit de richtingen Aadorp en Vriezenveen-West afgesloten.

De N36 tussen Vriezenveen en Almelo is voor verkeer vanuit de richtingen Hardenberg en Ommen (noordelijke richting) afgesloten.

In alle gevallen wordt er gewerkt van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur.

Noord-Holland:

Van vrijdag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur is voor de tweede keer de A1 richting Amersfoort afgesloten tussen het knooppunt Muiderberg en de afrit Naarden-Vesting. Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Utrecht of Amersfoort kan omrijden over de A2, de A12 en de A27.

Verkeer dat vanuit Lelystad of Almere via de A1 naar Amersfoort of Utrecht wil, kan dat ook niet via het knooppunt Muiderberg doen. Je moet omrijden vanaf het knooppunt Almere over de A27 en de A1.

Zuid-Holland:

Van vrijdag 23.45 uur tot zaterdag 05.00 uur is de A20 naar Gouda afgesloten tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht.

Noord-Brabant:

Er wordt gewerkt aan de A67 richting Eindhoven. Van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag zal de rijbaan tussen Asten en Someren afgesloten. Er wordt gewerkt tussen 20.00 uur en 11.00 uur.

Evenementen

In de Amsterdam Arena speelt Ajax zondagmiddag een wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Vanaf 13.00 uur kan er vertraging ontstaan op de A2 voor de afrit Ouderkerk aan de Amstel en op de A9 (Gaasperdammerweg).

Bezoekers aan de Keukenhof kunnen ook dit weekend weer voor de nodige vertraging zorgen. Vooral op de N207 wordt vertraging verwacht. Maar ook op de A4, de A44 en de N208 moet je rekening houden met een langere reistijd.

Trein:

Tot en met zondag rijden er geen Intercity's tussen Zwolle en Amersfoort.

Reizigers tussen Zwolle en Amersfoort kunnen omreizen via Deventer.

Reizigers tussen Zwolle en Utrecht Centraal kunnen omreizen via Deventer of via Amsterdam Zuid.

Reizigers tussen Zwolle en Rotterdam Centraal kunnen omreizen via Schiphol; voor reizen met IC direct is tussen Schiphol en Rotterdam Centraal toeslag verschuldigd, fietsen kunnen niet worden meegenomen.

Op 9 en 10 mei rijden er geen Sprinters tussen Amersfoort Schothorst en Nunspeet. Daar worden bussen ingezet.

Houd rekening met maximaal 45 minuten extra reistijd.

Dit weekend kun je (tot en met zondag) ook te maken krijgen met maximaal een uur vertraging op het traject Schiphol - Utrecht Centraal - Rhenen/Nijmegen. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Nijmegen kunnen omreizen via Den Bosch. Op andere trajecten rijden stopbussen, snelbussen en
taxibussen.

Vanaf zaterdag 17.00 uur tot en met zondag moet je van en naar Haarlem door werkzaamheden rekening houden met een extra reistijd van een half uur. Er geldt diverse omreisadviezen en tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee en tussen Haarlem en Beverwijk worden bussen ingezet.

Klik hier voor alle wegwerkzaamheden.

Foto: (c) VID