D66: bescherm slachtoffers van chantage na bezoek homo-ontmoetingsplek

D66: bescherm slachtoffers van chantage na bezoek homo-ontmoetingsplek

Homoseksuele mannen worden stiekem gefotografeerd op een homo-ontmoetingsplaats in de regio Utrecht en vervolgens gechanteerd met het beeldmateriaal, volgens berichten in de media. Tegen betaling kunnen ze voorkomen dat hun foto openbaar gemaakt wordt. De Utrechtse D66-fractie is bezorgd en stelt schriftelijke vragen.

Veilig aangifte doen

Volgens D66 moeten deze mensen veilig aangifte kunnen doen. "Sommige mensen die op deze plekken komen zijn heel kwetsbaar voor chantage of voor geweld. Juist die mensen moeten vrij en veilig aangifte kunnen doen” zegt raadslid Anne-Marijke Podt.

Identiteit

De fractie verbaast zich erover dat het kennelijk mogelijk is dat de afperser de identiteit van de bezoekers achterhaalt. “Hoe kan het dat de afperser de identiteit van de slachtoffer heeft weten te achterhalen?” Aldus raadslid Arjan Kleuver, die met schriftelijke vragen antwoord op deze en andere vragen probeert te krijgen. Afhankelijk van de beantwoording door het college van B&W overweegt de D66-fractie om een Raadsinformatieavond over het onderwerp te organiseren, zodat alle fracties geïnformeerd worden over de problematiek.

Noot voor redacties:

Voor meer informatie: