SEH-verpleegkundige krijgt Amerikaanse onderscheiding
7 mei 2015 | NIEUWSBERICHT
SEH-verpleegkundige krijgt Amerikaanse onderscheiding
Joop Breuer, verpleegkundige op de SEH van het LUMC, is door de Amerikaanse beroepsvereniging voor Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (ENA, Emergency Nurses Association) benoemd tot 'Fellow of the Academy of Emergency Nursing', een belangrijke onderscheiding voor SEH-verpleegkundigen.
Ontwikkeling beroepsgroep
Deze onderscheiding wordt toegekend aan SEH-verpleegkundigen die door hun inzet en betrokkenheid een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het beroep van SEH-verpleegkundigen. Het is voor het eerst dat een Europese verpleegkundige de onderscheiding krijgt. De prijs wordt in oktober uitgereikt tijdens het jaarlijks congres van de ENA in Orlando.
Onderzoeker Pathologie krijgt subsidie voor immuuntherapie darmkanker
Noel de Miranda, onderzoeker op de afdeling Pathologie, heeft een fellowship grant van 100.000 euro ontvangen voor twee jaar onderzoek.
Jonge patienten
Hij krijgt deze subsidie van de stichtingen Fight Colorectal Cancer, Michael's Mission en de American Association for Cancer Research (AACR). De Miranda richt zijn onderzoek op de ontwikkeling van immuuntherapie voor gevorderde dikkedarmkanker bij relatief jonge patienten (onder de 50 jaar).
Prof. Papapoulos krijgt onderzoeksprijs
Vorige week heeft Socrates Papapoulos, emeritus hoogleraar Bot- en Calciumstofwisseling en adviseur van het Centrum voor Botkwaliteit, de Steven Boonen Clinical Research Award 2015 gekregen. Hij kreeg deze prijs van de European Calcified Tissue Society.
Brug tussen lab en kliniek
De prijs wordt aan Papapoulos toegekend vanwege zijn bijzondere prestaties in het klinisch onderzoek naar botstofwisseling. Hij werd met name geroemd om zijn specifieke kunde om een brug tussen laboratoriumonderzoek en de kliniek slaan. Aan deze award is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden voor het onderzoek van het Centrum voor Botkwaliteit Leiden.
Subsidie voor Open Online Anatomie Onderwijs platform
Paul Gobee (afdeling Anatomie) ontvangt bijna 100.000 euro voor het opzetten van een Open Online Anatomie OnderwijsPlatform in het kader van het stimuleringsprogramma voor Open Online Onderwijs van het Ministerie van OCW. Dit project maakt deel uit van het e-learning programma van de afdeling Anatomie en Embryologie onder leiding van prof. Marco de Ruiter.
Open anatomie onderwijsmaterialen en -hulpmiddelen
In het project zullen open beschikbare, op kwaliteit gecontroleerde anatomie-onderwijsmaterialen worden verzameld en geproduceerd, waaronder anatomische tekeningen, digitale microscopische coupes en oefenvragen. Daarnaast komen er onderwijshulpmiddelen voor studenten voor zelfstudie en voor docenten om opdrachten te maken met behulp van de materialen.
Doel is om door grotere open beschikbaarheid van kwaliteitsbeoordeelde anatomische leer- en oefenmaterialen de anatomie studie- en doceerefficientie te verhogen. Tot slot is een onderdeel van het project het ontwikkelen van methoden om een dergelijk open educatief platform blijvend levensvatbaar te maken.
Breed gedragen
De vakgroep Anatomie en Embryologie van de Universiteit Maastricht is partner in dit project. Elf anatomie-afdelingen van Universiteiten en een Hogeschool in Nederland en Vlaanderen hebben bijdragen aan het project toegezegd.
Internistenteam LUMC opnieuw het snelst
Afgelopen week vonden in Maastricht de jaarlijkse Internistendagen plaats. Hierbij zijn de internisten en AIOS interne geneeskunde uit heel Nederland aanwezig om na- en bijgeschoold te worden.
Acht kilometer
Tijdens deze bijeenkomst wordt sinds enkele jaren ook de NIV-loop georganiseerd, waarbij de 8 opleidingsregio's tegen elkaar uitkomen. De aios en internisten van het LUMC kwamen na 8 kilometer net als vorig jaar als snelste team over de finish en mochten dus wederom de beker mee naar huis nemen.