Zwemverbod Molenplas


07 mei 2015 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland heeft een zwemverbod ingesteld voor de zwemlocatie Molenplas in Haarlem.

De provincie heeft geconstateerd dat de bodembedekking in de zwemzone van de plas op dit moment niet veilig is.

Op de bodem aan de rand van de zwemzone van de Molenplas is een doek aangebracht dat afkalving van de ondergrond moet tegengaan. In het doek zijn betonnen platen verweven. Tijdens een veiligheidsonderzoek is gebleken dat dit doek omhoog komt. Daarnaast liggen aan de linkerzijde in de zwemplek
stenen op de bodem. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie voor zwemmers. Reden voor de provincie om een zwemverbod in te stellen.

Op het strand worden borden geplaatst en de zwemzone wordt afgezet met linten. Nadat de bodem is hersteld voert de provincie opnieuw een veiligheidsonderzoek uit. Als blijkt dat de bodem weer veilig is zal het zwemverbod worden opgeheven.

Actuele informatie

De provincie geeft tussen 1 mei en 1 oktober dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl, via de zwemwatertelefoon (0800-9986734) en via Twitter: http://twitter.com/ProvincieNH.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel