Symposium Logopedie: professie met professor


07 mei 2015
Vereniging

Symposium Logopedie: professie met professor

7 september: van logopediewetenschap tot toegepaste kennis.

Ter gelegenheid van de oratie van prof. dr. Ellen Gerrits als bijzonder hoogleraar Logopediewetenschap organiseren de Universiteit van Utrecht, het Lectoraat Logopedie aan de HU en de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie op 7 september 2015 het symposium Logopedie: professie met
professor.

Bij het aanvaarden van de bijzondere leerstoel noemde prof. Gerrits het een grote meerwaarde dat er een uitwisseling van kennis ontstaat tussen klinisch theoretisch onderzoek en toepassing van die kennis in interventies in de praktijk. Dit symposium wil op de dag van de oratie de brug slaan
tussen wetenschap en de praktijk met een aantal boeiende lezingen verzorgd door logopedisten actief in het onderzoek in binnen- en buitenland.

Voor deze gelegenheid zullen professor James Law (School of Education, Communication and Language Sciences, Newcastle University) en dr. Carole Pound (Bournemouth University) een keynote-lezing verzorgen.
Tevens komen een vijftal sprekers aan het woord waarmee de diversiteit aan invalshoeken -van logopediewetenschap tot in de praktijk toepaste kennis- wordt getoond.

Op het programma staan in ieder geval de volgende personen:
Dr. Bea Spek
Gerda Bruinsma, MSc.
Maren van Rijssen
Winnaars van de Bachelor Logopedieprijs

Logopedie: professie met professor biedt een staalkaart van de logopedie anno 2015 en de ontwikkelingen die het komende decennium voor een verdere professionalisering zullen zorgen.
Het symposium wordt gehouden op de locatie Leeuwenbergh in Utrecht en gaat vooraf aan de oratie van prof. Dr. Gerrits Van Logopedische Praktijk naar Logopediewetenschap die zal plaatsvinden in de aula van het Academiegebouw van de UU in Utrecht.

Praktische zaken
Aanvang symposium: 9.00 uur
Eindtijd symposium: 15.30 uur
Kosten deelname: EUR40,00 (studenten betalen EUR20,00)
Aanmelden: http://symposiumellengerrits.wp.hum.uu.nl