Culinaire streekproductenmarkt in Zierikzee
Op 12 mei vindt in Zierikzee van 10.00-15.00 uur onder de Beuze de eerste editie van de culinaire streekproductenmarkt plaats. Deze festiviteit wordt in de maanden mei, juni, juli en augustus ieder 2e dinsdag van de maand gehouden.
De gemeente Schouwen-Duiveland vindt het belangrijk om haar streekproducten op de kaart te zetten, veel restaurants doen dit al, want dit zorgt voor authenticiteit en dat is waar gasten naar op zoek zijn. Een speciale streekproductenmarkt was er nog niet en is een mooie aanvulling op het
aanbod. Bovendien wordt een bezoekje aan Zierikzee op deze manier extra aantrekkelijk gemaakt. Saskia van Velthoven, die eerder betrokken was bij het culinaire kookboek(H)eerlijk Schouwen-Duiveland, is daarom door de gemeente gevraagd om voor deze eerste editie de organisatie op te pakken. Het
initiatief is gefaciliteerd vanuit Eilandmarketing.
De deelnemende bedrijven: Fruit en Zo (appels ,peren en verse sappen), Gebr van Duijn (aubergines), Fruitboerderij Remeeus (frambozen, aardbeien, kersen en bramen), A.J.J. Bil (lamsoor en zeekraal), Stadsbakkerij (bolussen), VanBrigitte (jam, chutney, tapenade), D.T. van Noord (tomaten),
Wijnhoeve De Kleine Schorre (wijnen), Kampen Destillateurs (kruidenbitters).
Laatst gewijzigd: 07 mei 2015
Deel deze pagina op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
del.icio.us del.icio.us
Hyves Hyves
LinkedIn LinkedIn
Digg Digg
Google Bookmark Google Bookmarks